Osmaniye'de Emekli Ofisi Ve Irtibat Bürosunun Açilisi Yapildi

Osmaniye’de emeklilere verilecek hizmet kalitesini arttirmak amaciyla Konteyner Kentte olusturulan Emekli Ofisi ve Irtibat Bürosunun açilisi yapildi.

Osmaniye'de Emekli Ofisi Ve Irtibat Bürosunun Açilisi Yapildi
Karaçay konteyner kentte yapilan açilisa Vali Erdinç Yilmaz, kamu kurum ve kuruluslari il müdürleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri katildi.

Açilista konusan Vali Dr. Erdinç Yilmaz, “2024 yilinin Cumhurbaskanimiz tarafindan Emekliler Yili ilan edilmesi nedeniyle bizler de emeklilerle ilgili projelerimizi bir bir hayata geçirmeye bugün itibariyle baslamis bulunuyoruz. Öncelikle emeklilerle ilgili çalisma yapacagimiz bu merkezimizi açiyoruz. 41 kurumumuzla birlikte yapacagimiz bu çalismalarin, emeklilerimizin ekonomik, sosyal hayatlarinin iyilestirilmesi anlaminda az da olsa faydali olabilmek amaciyla çiktigimiz bu yolda bu kurumumuzu, emeklilerimiz ile ilgili çok güzel çalismalar yapacagi inanciyla, bugün açiyoruz. Osmaniye’mize, emeklilerimize hayirli ugurlu olsun “dedi.

Vali Yilmaz, açilisin ardindan Emekli Ofisi ve Irtibat Bürosunu gezerek yapilacak çalismalar hakkinda Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Mücahit Çelik’ten bilgi aldi.

Il Müdürü Çelik, açilisi yapilan Emekli Ofisi ve Irtibat Bürosu’nda, 2 büro bulundugunu, bu bürolardan birinde konteyner kentte yasayan vatandaslarin saglik aktivasyonlarini yapacaklarini ve danisma merkezi olarak kullanilacagini söyledi.

Diger ofis olan Emekliler Ofisi’nin ise emekliler için Osmaniye Valiligi himayesinde 41 kurumun katilimiyla yapilacak olan yaklasik 800 projenin izleme ve degerlendirmesinin yapilacagini belirten Çelik, ofisin ayrica emeklilerin ulasamadiklari kurumlar ile ilgili olarak sorunlari çözebilecekleri, bilgi alabilecekleri bir ofis olarak tasarlandigini söyledi.



Emekli vatandaslar için yapilacak olan projeler hakkinda da bilgi veren Il Müdürü Çelik, çesitli sosyal faaliyetlerin planlanmasinin yani sira, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi ile Esnaf Odalari ile yapilan anlasmalar çerçevesinde Osmaniye’deki alisveris merkezlerinde emekli vatandaslara yüzde 10, yüzde 20, yüzde 30 ve hatta bazi yerlerde yüzde 40 gibi indirimler uygulanmasi konusunda çalisma yapildigini kaydetti.

Türkiye Emekliler Dernegi Osmaniye Sube Baskani Aziz Yahsi ve Emekli Memur-Sen Baskani Irfan Karip ile de bir süre sohbet eden Vali Yilmaz, “Emeklilerimizin taleplerinin hangi konularda yogunlastigi ve emeklilerimizin önerileri bizim için çok önemli. Bize bu anlamda çok katki saglayacaginizi düsünüyorum. Çiktigimiz bu hayirli, kutlu yolda yapacagimiz projelerle, emeklilerimize az da olsa dokunabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Kaynak: İHA