Kastamonu Valisi Dalli Açiklamasi 'Evi Yanan Vatandaslarimizin Evleri, Tespit Çalismalarinin Sonunda Yeniden Yapilacak'

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 12 evin yandigi köyde incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “Evi yanan vatandaslarimizin evleri, tespit çalismalarinin sonunda yeniden yapilacak” dedi.

Kastamonu Valisi Dalli Açiklamasi 'Evi Yanan Vatandaslarimizin Evleri, Tespit Çalismalarinin Sonunda Yeniden Yapilacak'
Olay, saat 15.00 siralarinda Kastamonu’nun Araç ilçesi Susuz köyü Isbaglar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallede yasayan Hikmet Dalçik’in evinin bahçesinde, bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Kisa sürede büyüyen yangin, 11 eve daha siçradi. Yaklasik 20 vatandasin yasadigi köyde çikan yangini gören vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine Kastamonu’nun Araç ilçesinde, Karabük’ten ve Çankiri’dan çok sayida itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Ihbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin müdahalesi ile yangin kontrol altina alinarak söndürüldü. Çikan yanginda can kaybi ya da yaralanan olmazken 12 ev kullanilmaz hale geldi.

“Evi yanan vatandaslarimizin evleri, tespit çalismalarinin sonunda yeniden yapilacak insallah”

Köye gelen Kastamonu Valisi Meftun Dalli, ekiplerden çalismalarla ilgili bilgi aldi. Vatandaslara ‘geçmis olsun’ dileklerinde bulunan Vali Dalli, yanginla ilgili açiklamalarda bulundu. Yanginda can kaybinin olmamasinin sevindirici oldugunu belirten Vali Dalli, “Metruk bir evde yangin çikti. Ekiplerimiz yangini kontrol altina aldi. Orman Bölge Müdürlügü ekiplerimiz, helikopter müdahale etti. Su an yangin kontrol altinda. Büyük oranda söndürülmüs durumda. Sogutma çalismalari devam ediyor. Bunun en önemli sebebi asiri hava sicakliklari ve havadaki nem oraninin düsmesi. Muhtemelen yanginda bu etkili oldu. Can kaybimiz yok. 3 hayvanimiz telef olmus. Genel hayati etkileyen bir yangin olarak sayilacak. Evi yanan vatandaslarimizin evleri, tespit çalismalarinin sonunda yeniden yapilacak insallah. Ilgili tüm kurumlarimizla magdur olan vatandaslarimizin tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi için gereken ne varsa yapacagiz. Kaymakamligimiz, Sosyal Yardimlasma Vakfimiz, AFAD, Kizilay burada. Diger kurumlarimiz da üstlerine düseni yapacak. Vatandaslarimizi magdur etmeyecegiz, ihtiyaçlarini karsilamaya çalisacagiz. Allah beterinden esirgesin, bütün vatandaslarimiza geçmis olsun” dedi.

Kaynak: İHA