Hayalini Kurdugu Bahçeli Is Yerine Konteyner Çarsida Kavustu

Osmaniye’de 3 çocuk annesi Sevcan Bagriaçik, hayalindeki bahçeli is yerine Rahime Hatun Meydan’inda bulunan konteyner çarsida kavustu.

Hayalini Kurdugu Bahçeli Is Yerine Konteyner Çarsida Kavustu
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de esnafin yeniden ekonomik hayata katilabilmesi için ise Rahime Hatun Meydani’na kurulan konteyner çarsida yöresel yemekler yaparak geçimini saglayan Sevcan Bagriaçik hayalindeki bahçeli isyerine konteyner çarsida kavustu. Daha önce Cumhuriyet Mahallesinde bulunan isyeri depremde yikilan Bagriaçik, Rahime Hatun Konteyner çarsida yerlestigi konteynerin arkasinda atil vaziyetteki alani yetkilerden izin alarak çiçek bahçesine çevirdi.

Bahçeli is yerinin uzun zamandir hayalini kurdugunu belirten Sevcan Bagriaçik, "Daha önce Cumhuriyet Mahallesi’nde bir is yerim vardi. Deprem hepimiz yasadik, Allah bir daha göstermesin, depremden is yerimi kaybettim. Sonra konteyner basvurusunda bulundum burasi çikti. Simdi burada Osmaniye’nin ev yemeklerini, kömbesini, ispanakli, etli kömbesi yöresel ev yemeklerini yapiyorum. Sayin valimden arka bahçeyi kullanmak için izin istedim. Valimizde sag olsun izin verdi. 8 aydan beri kendi imkanlarimla burayi bahçe haline getirdim. Iste masalarimizi, sandalyelerimizi koyduk. Gelen müsterilerimizi arka tarafta agirliyoruz ve çok güzel oldu, çok mutluyum. Bu benim hayalimdi. Sayin Valime tekrardan çok çok tesekkür ederim. Daha önceki dükkanim da böyle bir imkanim yoktu küçük bir dükkandi, hep otururken derdim ya arka tarafta bir bahçem olsa diye. Bir geldim burada böyle bir yer var burasi harabe gibiydi ama su anda herkes cennet gibi yapmissin, helal olsun, kadin ele degmis diyorlar çok güzel tepkiler aliyorum ve çok mutluyum" dedi.

Kaynak: İHA