Rize'de Bogulma Vakasinda Tutuklama

Rize’de 2 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin ise agir yarali oldugu derede bogulma olayinda gözaltina alinan sahis, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize'de Bogulma Vakasinda Tutuklama
Ardesen ilçesinde Diyanet’e bagli Tulunoglu Dursun Efendi Bölge Yatili Erkek Kur’an Kursu’nda kalan 6 ögrenci serinlemek amaçli girilmesi yasak olan Firtina Deresi’ne girdi. Firtina Deresi Kano ve Rafting Parkuru’nun üst kisminda bulunan yapay göle giren gençler bir anda akintiya kapildi. 6 gençten M.S.Ö. (18) ve T.S. (16) kendi imkanlari ile akintidan kurtularak dereden çikti. V.E. (17), Y.G. (18), Muhammet Koç (17) ve Sifa Elgay (17) için Firtina Deresi’nde arama baslatildi. Yapilan aramalarda V.E. ve Y.G. yarali olarak dereden çikartilirken Muhammet Koç ve Sifa Elgay’in cansiz bedenine ulasildi. Olay yerine gelen saglik ekiplerince yapilan ilk müdahalenin ardindan RTEÜ Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tedavi altina alinan V.E.’nin ve Rize Devlet Hastanesi’nde olan Y.G.’nin saglik durumunun ciddiyetini korudugu ögrenildi.

Olayin hemen ardindan Kur’an kursunun sorumlu hocasi Abdülhamit Yildirtan gözaltina alindi. Bugün ögle saatlerinde Pazar Adliyesi’ne sevk edilen Yildirtan, ’taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina sebep olma’ suçundan tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

Konu ile ilgili açiklama yapan Rize Valisi Ihsan Selim Baydas, çocuklarin serinlemek amaçli girilmesi yasak olan Firtina Deresi’ne girdiginin altini çizerek, karlarin erimesinden ötürü derelerin debilerinin yüksek olduguna dikkat çekti. Vali Baydas, "Maalesef dün Diyanet kursunda ögrenim gören gençlerimiz serinlemek amaciyla Firtina Deresi’ne girmeyi tercih ettiler. Firtina Deresi’nin en coskun oldugu dönemdeyiz. Gençlerimiz akintiya kapilip ilerleyince etrafta bulunanlar ve baslarinda bulunan ögretmen olmak üzere kurtarmak için dereye atliyorlar. Hoca da derenin akintisina kapiliyor. Ilk etapta 4 ögrencimiz akintiya kapildi. Toplam 6 kisiydiler. Ilk çikarilan 2 kisiden birinin durumu kritik. Digerinin tedavisi devam ediyor. Maalesef iki kardesimizi de kaybettik. Cenazeleri de ailelerine teslim edildi. Ögrencilerin basindaki görevli, savcilik tarafindan baslatilan adli çalisma neticesinde gözaltina alinmisti. Savciligimizin baslattigi adli süreç neticesinde ögrencilerin basinda olan görevli bugün itibariyla tutuklanmis durumdadir. Tutuklanan kisi ögrencilerin basinda olan kisidir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA