Kastamonu Üniversitesi Ögrencileri, Hazirladiklari Projeyle Hasta Yakinlarina Moral Verdi

Kastamonu Üniversitesi Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bölümü ögrencileri, hazirladiklari proje kapsaminda Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde Palyatif Bakim Merkezinde tedavi gören hastalarin yakinlarina moral verdi.

Kastamonu Üniversitesi Ögrencileri, Hazirladiklari Projeyle Hasta Yakinlarina Moral Verdi
Kastamonu Üniversitesi Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bolümü ögrencilerince “Topluma Hizmet Uygulamalari” dersi kapsaminda hazirladiklari proje çerçevesinde Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi Palyatif Bakim Merkezinde “Palyatif Hasta Yakinlarina Destek” konulu proje çalismasi gerçeklestirildi.

Proje kapsaminda Kastamonu Üniversitesi Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bölümü ögrencileri tarafindan Palyatif Bakim Merkezinde tedavi gören hastalarin bakimlarini üstlenen ya da refakatçilerinin dinlenme ve keyifli vakit geçirmeleri saglandi.

Proje çerçevesinde Palyatif Bakim Merkezinin önerileri dogrultusunda hasta yakinlarinin ilgilerine göre faaliyet gruplari da kurularak moral etkinlikleri düzenlemek suretiyle hasta yakinlarinin moral motivasyonu yüksek tutulmaya çalisildi. Moral etkinlikler için geleneksel Türk sanatlarindan olan ebru sanatinin yaninda hasta yakinlarinin ilgilerine göre boyama, yapboz, boncuk isi gibi etkinlikler düzenlendi.

Projenin son gününde Palyatif Bakim Ünitesinde gerçeklestirilen Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Bölümü ögrencilerinin organize ettigi çay partisi, Egitim Fakültesi Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Emine Nihal Lindberg, Doç. Dr. Ramazan Alabas, KEAH Bashekim Yardimcisi Yasemin Yavuz, Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Pakize Çetin, projede görev alan ögrenciler, Palyatif Bakim Ünitesi çalisanlari ve hasta yakinlarinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA