Kargalarin Saldirisina Maruz Kalan Yavru Baykus Için Seferber Oldular

BITLIS – Bitlis’te doga yürüyüsüne çikan Dr. Cihan Önen, kargalarin saldirisi sonucu agaçtaki yuvasindan düsen yavru baykus için seferber oldu.

Kargalarin Saldirisina Maruz Kalan Yavru Baykus Için Seferber Oldular
Doga yürüyüsü için Bitlis’in Rahova güzergâhina giden Dr. Cihan Önen, yol güzergâhlari üzerinde yavru bir baykus oldugunu fark etti. Yerde bulunan baykusa kargalarin saldirdigini gören Önen, kargalari kovalayarak baykusu güvene almaya çalisti. Tüyleri yeni yeni çikmaya baslayan yavru baykusu alan Önen, 3 saatlik ugraslar sonucunda ellerine koruyucu eldiven takarak hayvani agaçtaki güvenli alana koydu.

3 saatlik ugras sonucunda yavru baykusu güvenli bir agaca koymayi basardigini söyleyen Dr. Cihan Önen, “Dogada yürürken 2 tane yavru baykus gördüm. Üstlerinde de kargalarin oldugunu gördüm. Kargalarin yere düsürdükleri yavru baykusa zarar verdigini gördüm. Yavru baykusun bu halini görünce yardim etmek istedim. Etrafta köpekler de vardi ve her an köpeklere yem olabilirdi. 3 saat boyunca yavru baykusun yanina yaklasarak güvenini saglamaya çalistim. Tirnaklari ve gagasi çok keskindi. Ayni zamanda çok ürkekti. Ürkek oldugu için de 3 saat beklemek zorunda kaldim. Baykusun pençelerinden zarar görmemek için eldivenimi taktim. Daha sonra yavru baykusu incitmeden yakalayip tekrardan güvenli bir yer olan kardesinin yanina yani agaca biraktim. Bir süre sonra yavru baykus kardesinin yanina yavas yavas tirmandi. Bizim de içimize su serpmis oldu” dedi.

Kaynak: İHA