Gazi Kars Platformu'ndan CHP Milletvekili Alp'e Kinama

Kars’in ‘Gazi’lik unvaninin geri alinabilmesi için kurulan Gazi Kars Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili Inan Akgün Alp’in platformu yok sayarak konuyu meclise tasimasini kinadi.

Gazi Kars Platformu'ndan CHP Milletvekili Alp'e Kinama
Bugün Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonu’nda Kadir Bozan baskanliginda toplanan Gazi Kars Platformu, CHP Milletvekili Alp’in bu çikisinin platformun üyelerinin kutsi amacina gölge düsürdügü kanaatini dogurduguna vurgu yapti.

Gazi Kars Platformu’ndan konuyla ilgili olarak yapilan yazili açiklamada, “Platformumuz, kurulus amaçlari dogrultusunda ilimizin Gazilik unvanini geri alabilmesi için çalismalarina baslamis, öncelikle konu Kars Valiligi ile paylasilmis, akabinde gerekli bilgi ve belgeler toplanmistir. Nihayetinde Platformumuzun 7 Haziran 2024 tarihinde yapmis oldugu son toplantisinda, Kars’in Gazilik ünvanlinin geri alinabilmesi için fiili olarak atilacak adimlar, konunun uzmanlari tarafindan istisare edilerek ele alinmistir. Istisare sonucunda izlenecek yollar belirlenmistir. Bu yollardan bir tanesi “Herhangi bir siyasi tavir gözetmeksizin sehrimizin tüm kamu kurum ve kurulus temsilcileri ve milletvekilleri ile Gazi Kars Platformu üyeleri olarak görüsmelerin saglanmasi ve kararin ilgili Bakanliklara tasinarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi olarak sunulmasi yönünde milletvekillerimizden destek istenmesi seklindeydi” ifadelerine yer verildi.



“Hazira konarak siyasi rant saglamak amaci güdüldügü de asikardir”

CHP Milletvekili Alp’in hazira konarak siyasi rant saglamak amaci güdüldügü asikardir ifadelerinin yer verildigi açiklamada, “Ne yazik ki; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazi Kars Milletvekili Inan Akgün Alp, 11 Haziran 2024 tarihinde TBMM’de yapmis oldugu konusmasinda, Platformumuz ile istisare etmeden ve herhangi bir altyapi çalismasi yürütmeden Kars’in Gazilik ünvaninin geri verilmesi için milletvekillerine kanun teklifi çagrisi yapmasi her nedense Platformumuzun konuyu gündeme getirmesinden sonradir. Kendisine ilham kaynagi olmamiz takdir edilmekle birlikte hazira konarak siyasi rant saglamak amaci güdüldügü de asikardir” denildi.

“CHP Milletvekili Alp’in bu çikisinin bizlerin kutsi amacina gölge düsürdü”

Gazi Kars Platformu’ndan yapilan yazili açiklamada su ifadelere yer verildi.

“Konunun Platformumuz tarafindan kamuoyuyla paylasilan çalismalari dogrultusunda tüm siyasi parti temsilcileri ve sehrimizin milletvekilleriyle istisare edilip Gazi Meclisimize tasinarak yillardir ötelenmis Gazilik ünvanimizin tekrar sehrimize iade-i itibar olarak verilmesi çalismalarimizin son merhalesini olusturmaktadir. Alp’in bu çikisinin bizlerin kutsi amacina gölge düsürdügü kanaatini dogurmustur.”
Kaynak: İHA