Çanakli Köyü Halkinin Yillar Sonra Dönüs Sevinci

Hakkari’nin Çanakli köyü sakinleri, 90’li yillarda terk ettikleri eski köylerine dönecek olmanin mutlulugunu yasiyor.

Çanakli Köyü Halkinin Yillar Sonra Dönüs Sevinci
Hakkari Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Bugra Karadag, Çanakli köyünü ziyaret etti. Vali Ali Çelik’in talimatlari dogrultusunda baslatilan yol çalismalari kapsaminda Çanakli köyünü ziyaret eden Vali Yardimcisi Karadag, köy muhtari ve vatandaslar tarafindan karsilandi. Bir araya geldigi vatandaslarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinleyen Karadag, vatandaslarin daha güvenli ve konforlu ulasim imkanina kavusmasi için imkanlar dahilinde ellerinden geleni yaptiklarini söyledi.

Karadag, baslatilan çalismalar kapsaminda eski Çanakli köyüne 5 kilometre yeni yol yapilacagini ve 13 kilometrelik yolun ise bakim ve onariminin saglanacagini belirtti.

1991 yilindan bu yana köylerinden ayri kalmak zorunda kalan ve Hakkari-Van kara yolu üzerindeki Zap Vadisi kenarina yerlesen Çanakli köyü sakinleri, huzur ve güven ortaminin saglanmasiyla birlikte yillardir özlem duyduklari eski köylerine geri dönüs yapacak olmanin mutlulugunu yasiyor. Hasret duyduklari eski köylerine dönecek olmanin sevincini yasadiklarini belirten Çanakli köyü sakinleri, kendilerinden hiç bir konuda destegini esirgemeyen basta Vali Ali Çelik olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ettiler.

Hakkari Il Özel Idaresi tarafindan yürütülen yol çalismalarinin 2 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA