Çanakkale'deki Orman Yangini 8 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi

Çanakkale’de çikan orman yangini yaklasik 8 saat sonra havadan ve karadan ekiplerin yogun müdahalesiyle kontrol altina alindi. Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Çanakkale'deki Orman Yangini 8 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi
Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bagli Kumköy köyü yakinlarinda saat 13.27 siralarinda orman yangini çikti. Yangina Orman Bölge Müdürlügü ekipler saat 13.35’te ilk müdahaleyi yapti. Bölgeye havadan ve karadan çok sayida ekip sevk edildi.

Orman yanginina 7 uçak, 6 helikopter, 6 ilk müdahale araci, 32 arazöz, 12 su ikmal araci, 7 dozer, 15 hizmet araci, 7 treyler ve 285 personelle müdahale edildi. Ekiplerin havadan ve karadan yogun müdahalesiyle yangin yaklasik 8 saat sonra kontrol altina alindi.

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Eceabat ilçesi Kumköy’deki orman yanginin kontrol altina alindigini açikladi.

Bakan Yumakli’nin açiklamasinda, “Aniz yangini olarak baslayip ormana sirayet eden yangini sogutma çalismalari devam ediyor. Bu vesileyle Aniz yakilmamasi konusunda tekraren hatirlatmada bulunmak istiyorum. Alevlere gögüs geren @OGMgovtr teskilatimiz basta olmak üzere, destek veren tüm kurumlarimizin çalisanlarina tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verildi.

Bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA