Çanakkale'de 'Dur' Ihtarina Uymayarak Kaçan Otomobildeki 2 Kisiye Orantisiz Güç Kullanan Polis Tutuklandi

Çanakkale’nin Çan ilçesinde polisin ’dur’ ihtarina uymayan 2 kisiye orantisiz güç kullanilmasiyla ilgili 2 polis gözaltina alindi. Polislerden biri tutuklandi.

Çanakkale'de 'Dur' Ihtarina Uymayarak Kaçan Otomobildeki 2 Kisiye Orantisiz Güç Kullanan Polis Tutuklandi
Çanakkale’nin Çan ilçesinde dün gece saat 00.30 siralarinda bir trafik kazasina karisan 2 kisi, polisin ’dur’ ihtarina uymayarak otomobille kaçmaya basladi.

Yasanan kovalamaca sonrasi kaçan 2 kisi yakalandi. Daha sonra kaçan süphelilere orantisiz güç kullanilarak müdahale edildi. Olay bir vatandasin cep telefonu kamerasina da yansidi. Olayin ardindan 2 polis açiga alinarak, görevden uzaklastirildi. Haklarinda adli ve idari islem baslatilan 2 polis, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Polislerden biri çikarildigi mahkemece tutuklandi. Diger polis ise adli kontrol sartiyla serbest kaldi.

Çanakkale Valiligi’nden konuya iliskin yapilan açiklamada, “11.06.2024 Sali günü 00.30 siralarinda Çan ilçemizde meydana gelen bir trafik kazasina karisan ve olay yerinden kaçan sahislarin yakalanmasi sirasinda görevli ekiplerimizin yaptigi davranis hiç bir biçimde kabul edilemez. Bu tutumlari nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklastirilmis ve haklarinda adli ve idari islem baslatilmistir. Çikarildiklari mahkemece polis memurlarindan biri tutuklanmis, digeri adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir” denildi.
Kaynak: İHA