Bolu, Bayram Trafigine Hazir Açiklamasi 'Yogun Bir Trafik Bekliyoruz'

Bolu’da Kurban Bayrami tatili boyunca günlük 24 saat görev yapmak suretiyle 92 trafik ekibi 192 personelle görev yapilacagini söyleyen Bölge Trafik Denetleme Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Bugün itibariyle küçük araç sayisinda ufak bir artis mevcut. Biz persembe aksami itibariyle bayram sabahina kadar yogun bir trafik bekliyoruz” dedi.

Bolu, Bayram Trafigine Hazir Açiklamasi 'Yogun Bir Trafik Bekliyoruz'
Türkiye’nin en önemli karayolu geçis güzergahlarindan birisi olan TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu Bolu geçislerinde, 9 günlük Kurban Bayrami tatili boyunca sürecek olan tedbirler polis ekipleri tarafindan baslatildi. TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu geçisinde günlük 24 saat çalismak suretiyle 92 trafik ekibi 192 personelle Bolu Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli trafik polisi ekipleri görev yapacak.

12-23 Haziran tarihleri arasinda Bolu’da trafik ekiplerinin teyakkuzda olacagini ifade eden Bölge Trafik Denetleme Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Il genelinde 92 ekip, 192 personelle, bölge trafikte de 34 ekip, 93 personelle 24 saat içerisinde gerekli tedbirler alinmis bulunmaktadir” dedi.



“Tüm tedbirleri almis bulunmaktayiz”

Yolculuk esnasinda mola vermenin önemine deginen Sube Müdür vekili Baskomiser Ali Yilmaz, “Sürücülerimizden özellikle mola vermeleri olarak yola çikmalarini rica ediyoruz. Yogun bir trafik bekliyoruz. Bu da okul tatiliyle, Kurban Bayrami tatilinin bir araya gelmesi nedeniyle Istanbul’dan yogun bir trafigi bekliyoruz. Bu sebeple sürücülerimizden araçlarin bakimlarini, yaptirmalarini, dinlenerek yola çikmalarini rica ediyoruz. Ayrica bu tarihler arasinda radarla, mobil radarlarla hiz denetimlerimiz devam edecek. Vatandaslarimizin memleketlerine sag salim gitmeleri için tüm tedbirleri almis bulunmaktayiz” dedi.



“Bayram sabahina kadar yogun bir trafik bekliyoruz”

Emniyet seridini ihlal edenlere yönelik denetimlerin siki olacagini söyleyen Baskomiser Ali Yilmaz, “Bugün itibariyle küçük araç sayisinda ufak bir artis mevcut. Biz persembe aksami itibariyle bayram sabahina kadar yogun bir trafik bekliyoruz. Sürücülerimizden, emniyet seridi ihlali yapmamalarini rica ediyoruz. Çünkü bu yogun trafikte rahatsiz olan vatandaslarimiz oluyor. Kazalar meydana geliyor. Istemedigimiz halde görevlilerin bu olaylara müdahale edebilmesi için emniyet seridinin açilmasi gerekiyor. Bu sebeple denetimlerimizde emniyet seridi ihlali yapan sürücülere hem mobil araçlarimizla hem de havadan denetimlerimiz yogunlastirilmis olarak devam edecek bu bayramda. Bir de yol kenarindaki dinlenme tesislerini kullanmalarini rica ediyoruz. Emniyet seridinin de üzerinde, özellikle otoyollarda, emniyet seridi üzerinde durup da ihtiyaç gidermelerini kendi can ve mal güvenlikleri açisindan dogru bulmuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Sicak uykuya sebebiyet veriyor”

Sicak havalarda sürücülerin dikkatli olmasi gerektigini vurgulayan Ali Yilmaz, “Sicak hava uykuya sebebiyet veriyor, rehavet veriyor. Bu sebepten dolayi konusmamin basinda da söyledim. Dinlenmis olarak yola çikmalarini ve mola vermelerini rica ediyoruz. Bol su tüketimini ara ara kahve tüketimine uykularini açmalari için öneriyoruz emniyet kemerleri takili sekilde” diye konustu.

Kaynak: İHA