Amasya'da '12 Haziran Uluslararasi Atatürk, Kültür Ve Sanat Festivali' Basladi

Amasya’da 12-22 Haziran Uluslararasi Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali basladi.

Amasya'da '12 Haziran Uluslararasi Atatürk, Kültür Ve Sanat Festivali' Basladi
Festivalin açilisina Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz ve CHP Genel Baskani Özgür Özel de katildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Amasya’ya geldiginde karsilandigi Cülüs Tepe mevkiinde temsili karsilama töreni yapildi. Atatürk’ü "Pasam bütün Amasya emrinizdedir" sözüyle karsilayan Amasya Müftüsü Haci Hafiz Tevfik Efendi ile sehir merkezine dogru yürüyüsü canlandirildi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, CHP Genel Baskani Özgür Özel, Amasya Valisi Yilmaz Doruk, askeri ve mülki erkan ile gençlerin de katilimiyla "Atatürk ve Bayraga Saygi" yürüyüsü düzenlendi.

Metrelerce uzunluktaki Türk bayragini tasiyan gençler vatandaslar tarafindan coskuyla alkislandi. Yavuz Selim Meydani’nda Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Atatürk anitina çelenk sundu. Ardindan saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okundu. Cevdet Yilmaz, seref defterini de imzaladi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 12 Haziran 1919 günü Amasya’da istiklal inanciyla karsilayarak dirilisi mustulayan tüm Amasya halkini, ‘Amasya emrinizdedir’ diyen Amasya Müftüsü Haci Hafiz Tevfik Efendi’yi ve tüm kahramanlari minnetle yad ettigini belirten Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, “105 yil önce burada hareket geçen o milli ruh, canliligini korumakta ve istiklale yürüyen o yürekler bugün bizlerde çarpmaktadir. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda önümüze çikarilan engelleri, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde, milli mücadeledeki o suurla asmaya devam ediyoruz” dedi.

Bugünün emperyalist oyunlariyla ayni ruhla mücadele edildigini vurgulayan Yilmaz, “Maalesef bugünde Gazze’den, Afrika’ya, Asya’ya dünyanin birçok bölgesinde emperyalist güçlerin kurduklari oyunlari, sergiledikleri tutumlari hep birlikte görüyoruz. Dolayisiyla tarihimizden aldigimiz suurla, özgüvenle nasil geçmiste bu emperyalist oyunlari bozduysak bugünde, yarin da bozmaya devam edecegiz” diye konustu.

CHP yönetimi olarak 12-22 Haziran Uluslararasi Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali’nin açilisina katilmaktan gurur duyduklarini anlatan CHP Genel Baskani Özgür Özel de, “Hem tarihimize, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün basta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bütün emanetlerine sonuna kadar sahip çikacagiz” seklinde konustu.

Amasya Valisi Yilmaz Doruk ise festival açilisina katilan konuklara ve Amasyalilara tesekkür etti. F-16 savas uçaklarinin gösteri amaçli yakin uçus yaptigi festivalin açilisi, halk oyunlari gösterisinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA