Yesilçam'in Usta Ismi Murat Soydan Hayatini Kaybetti

Yesilçam’in usta isimlerinden olan Murat Soydan hayatini kaybetti.

Yesilçam'in Usta Ismi Murat Soydan Hayatini Kaybetti
Türk sinemasinin önemli isimlerinden olan Murat Soydan 83 yasinda hayatini kaybetti. Aci haberi Murat Soydan’in kizi Mehves Soydan, "Canim babami kaybettik. Basimiz sag olsun" ifadeleriyle duyurdu.

Oyuncunun esi Ugurgül Soydan ise acisini, "Çok degerli 43 yillik esim Türk sinemasinin kiymetli sanatçisi Murat Soydan’i kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin basi sag olsun" sözleriyle dile getirdi.

Gerçek adi Rüçhan Tercan olan usta oyuncu Murat Soydan, 2 Ekim 1940’ta Üsküdar’da dogdu. Iktisadi Ilimler Akademisi’nde okurken bir yandan da Istanbul Belediye Konservatuvari Türk Musikisi bölümünü bitirdi. 1966’da Perde Dergisi’nin açtigi yarismayi Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinema kariyerine basladi.

Kamera karsisina ilk kez 1966’da ’Kolsuz Kahraman’ ile geçen Murat Soydan, 200’e yakin filmde rol aldi. Dizi filmlerde de rol alan sanatçi, bir dönem Sinema Oyunculari Dernegi baskanligi yapti. Sinema hayatina 1966 yilinda, Nejat Saydam’in çektigi Kolsuz Kahraman adli filmle basladi.

Filmin kadrosunda Cüneyt Arkin, Fatma Girik ve Suzan Avci da vardi. 1970’li yillarin jön oyuncularindan olan Murat Soydan, birçok filmde Türkan Soray ve Hülya Koçyigit’le basrolü paylasti.
Kaynak: İHA