Yaren Leylegin Yavrusu Yuvasindan Tekrar Alindi

Türkiye’nin yani sira farkli ülkelerde de 13 yildir konusulan Adem amcanin dostu Yaren leylegin 10 gün önce hastalanan yavrusu tedavi edilerek yuvasina birakildi. Ancak, yavrunun strese bagli yuvaya uyumunda sorun çikinca tekrar geri alindi.

Yaren Leylegin Yavrusu Yuvasindan Tekrar Alindi
Bursa’nin Karacabey ilçesi Eskikaragaç köyünde belgesellere konu olan Yaren leylek ve Adem Yilmaz’in dostlugu bu yil da devam ediyor. Yaren leylek ve esi Nazli’nin 1,5 ay önce 4 tane yavrusu dünyaya geldi. Yavrulardan 2 tanesi hava sartlari ve enfeksiyondan dolayi 1 ay önce telef oldu. Kalan 2 yavrusunun bir tanesi de 10 gün önce enfeksiyon kapti ve hastalandi. Yaren leylegin yavrusunun hastalandigi haberini alan Milli Parklar’a bagli ekipler Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanlari Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye aldi. Yavruda, sivi aliniminin azligina bagli olarak hafif bir enfeksiyon tespit edildi. Buna bagli olarak mineral ve vitamin kaybi yasayan yavruya 7 gün boyunca ilaç tedavisi uygulandi. Bu süre içerisinde ilaç tedavisi haricinde de mineral, vitamin, protein ve kalorisi yüksek gidalarla beslendi. Tedaviye olumlu yanit veren Yaren leylegin yavrusu bugün itibariyle de eski yuvasina kavustu.

Ancak, yuvasina kavusan Yaren leylegin yavrusu strese bagli yuvadan çikmak istedigi anlasilinca ekipler tarafindan yuvadan alinarak koruma altina alindi.
Kaynak: İHA