Türk Teknoloji Firmalarindan London Tech Week Çikarmasi

Avrupa’nin en büyük teknoloji fuarlarindan London Tech Week yogun katilimla basladi. Türk teknoloji sirketlerinin uluslararasi yatirimcilarla bulustugu fuarda Türkiye, en büyük pavilyona sahip ülke oldu.

Türk Teknoloji Firmalarindan London Tech Week Çikarmasi
Girisimcilerin, yatirimcilarin ve kurumsal teknoloji liderlerinin bulustugu London Tech Week, bu yil da binlerce teknoloji profesyonelinin katilimiyla basladi.

YTÜ Yildiz Teknopark öncülügünde fuara katilim saglayan 20 Türk teknoloji sirketi, inovasyonlarini ve projelerini dünya sahnesine çikarmanin heyecanini yasadi. Fuara katilan firmalar arasinda start-up’lardan, yerlesik teknoloji devlerine kadar genis bir yelpazede 90’dan fazla sirket bulunuyor.

“Londra ofisimiz ile sirketlerimizin finans ve yatirim süreçlerine destek veriyoruz”

London Tech Week’in sadece Avrupa’nin degil, dünyanin en önemli teknoloji etkinliklerinden biri oldugunu söyleyen YTÜ Yildiz Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanisman, Türk teknolojilerinin dünya sahnesine tasinmasinin önemine degindi. Tanisman, “Burada yer almak, Türk teknoloji sirketleri için büyük bir firsat. Hem inovasyonlarimizi dünya çapinda tanitmak hem de uluslararasi yatirimcilarla bulusmak açisindan son derece degerli. Bu yil Türkiye olarak en büyük pavilyona sahip olmak, teknoloji alanindaki iddiamizi ve gücümüzü ortaya koyuyor. YTÜ Yildiz Teknopark olarak da Türk teknoloji firmalarinin uluslararasi alanda güçlenmelerini saglamak adina önemli adimlar atiyoruz. Örnegin, Nisan ayinda Londra’da ofis açarak bu sehirde 28 sirketlik bir yer edindik. Bu ofis, firmalarimizin küresel pazarda etkili olabilmeleri için onlara finansal ve yatirim süreçlerinde danismanlik destegi sunuyor. Ayrica, Dubai, Taskent ve Silikon Vadisi’nde edindigimiz tecrübeleri Londra’ya tasiyarak firmalarimiza daha genis bir perspektif sunuyoruz. London Tech Week, bu anlamda firmalarimiz için essiz bir firsat. Yakin gelecekte de Amsterdam, Berlin ve Riyad’da da ofislerimizi açacagiz.”

“Burada Türk pavilyonuna ilgi oldukça yogun”

YTÜ Yildiz Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Isa Turgut Inci ise London Tech Week’in yerli girisimcilerle uluslararasi yatirimcilarin bulusmasini saglayan bir köprü görevi gördügünü belirterek söyle devam etti: “London Tech Week, küresel teknolojik gelismeleri yakindan takip etmek ve yeni trendleri gözlemlemek için essiz bir platform sunuyor. Burada Türk pavilyonuna ilgi oldukça yogun. Özellikle yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), fintech ve saglik teknolojileri gibi çigir açan alanlarda faaliyet gösteren firmalarimiz, uluslararasi yatirimcilar ve diger teknoloji sirketlerinin yogun ilgisiyle karsilasiyor. Çünkü bu alanlardaki teknolojiler sadece endüstrileri dönüstürmekle kalmiyor ayni zamanda yasam seklimizi de köklü bir sekilde degistirmeye hazirlaniyor. Türk teknoloji firmalari da bu dönüsümün ön saflarinda yer almak için müthis bir potansiyele sahip. Bizler de global markamiz YTU Startup House ile bu potansiyeli küresel bir güç haline getirmek için açtigimiz ofislerimizle bunu gerçeklestiriyoruz. Londra ofisimiz de bunlardan bir tanesi ve Londra pazarina açilmak isteyen firmalarimizi desteklemeye her daim haziriz. Genç ve dinamik girisimcilerimizin enerjisinin, yenilikçi bakis açilarinin ve cesur vizyonlarinin bizi küresel teknoloji arenasinda daha da güçlü kilacagini biliyoruz. Fuarla ilgili geri dönüslerin de son derece olumlu olmasi bunu kanitliyor. Birçok firmamiz, yatirimcilarla gerçeklestirdigi görüsmeler sonucunda potansiyel is birlikleri için önemli adimlar atti. Bu da bizi, gelecekte daha büyük basarilara imza atma konusunda cesaretlendiriyor.”
Kaynak: İHA