Tokat Valiligi Duyurdu Açiklamasi Ormanlara Giris Ve Her Türlü Bitki Örtüsü Yakilmasi Yasaklandi

Tokat Valiligi mevsim normalleri üzerindeki sicakliklardan ötürü muhtemel orman yanginlarina tedbir olarak yaklasik 4 ay süreyle ormanlik alanlara girisleri yasakladi.

Tokat Valiligi Duyurdu Açiklamasi Ormanlara Giris Ve Her Türlü Bitki Örtüsü Yakilmasi Yasaklandi
Tokat Valiligi sosyal medya hesaplarindan, “Yaz mevsiminin baslamasiyla birlikte bölgemizde sicaklik degerlerinin artacagi, buna dayali olarak olusabilecek olaganüstü hava durumlari nedeniyle ilimizde orman yanginlarinin ortaya çikabilecegi degerlendirilerek, ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez degere haiz olan ormanlarimizi yangina karsi korumak amaciyla asagidaki kararlar alinmistir” denilerek açiklandi.

Alinan kararlar uyarinca Samsun ili sinirlari içerisindeki ormanlik alanlara girisler 11 Haziran 2024 ve 30 Ekim 2024 tarihleri arasinda yasaklandi. Ormanlarin çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarinda mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ates yakmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak yasaklandi. Ayrica köyler ve mahalleler basta olmak üzere, orman içi, orman bitisigi ve ormanla ilisigi olmayan köyler ve mahalleler de dahil olmak üzere aniz, bag-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliginden meydana gelen dallarin ve her türlü bitki örtüsünün yakilmasi da yasaklandi.
Kaynak: İHA