TIKA'dan Lübnan'da Hukuk Fakültesi Ögrencileri Için Örnek Mahkeme Salonu Projesi

Lübnan’in en kalabalik ikinci sehri Trablussam’da, Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan desteklenen Lübnan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Örnek Mahkeme Salonu Projesi’nin açilis töreni gerçeklestirildi.

TIKA'dan Lübnan'da Hukuk Fakültesi Ögrencileri Için Örnek Mahkeme Salonu Projesi
Törene, Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Baris Ulusoy, Lübnan Üniversitesi Rektörü Dr. Bassam Badran, Hukuk Fakültesi Dekani Dr. Habib Kazzi, Trablussam Hukuk Fakültesi Direktörü Dr. Khaled El Kheir, Kuzey Lübnan Barolar Birligi Baskani Sami el Hassan, Kuzey Lübnan ve Trablussam Bassavcilari ile çok sayida Türk ve Lübnanli yetkili katildi.

Açilis konusmasini yapan Büyükelçi Ulusoy, Türkiye’nin Lübnan’daki çesitli sektörlere verdigi destege dikkat çekti.

Ulusoy, Türkiye’nin Lübnan Üniversitesi ile geçmiste Sayda Teknoloji Fakültesi, Beyrut Edebiyat Fakültesi ve Trablussam Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçeklestirdigi projelere ek olarak Trablussam Hukuk Fakültesi’nde yeni bir projeyi desteklemenin heyecanini yasadigini belirtti.



Örnek Mahkeme Salonu’na, Ahmed Cevdet Pasa’nin ismi verildi

Proje kapsaminda, gelecegin avukatlari, hâkimleri ve savcilari olacak Lübnan Üniversitesi Hukuk Fakültesi ögrencilerinin, gerçege yakin bir mahkeme ortaminda dava ve hukuki islemleri tecrübe etme firsati bulmasi saglanacak.

Ayrica, yil içinde ögrenci kulüpleri üyeleri arasindan seçilecek ögrencilerin, akademisyenler gözetiminde taraflara ayrilarak (davali, davaci, iddia sahibi, hâkim, savci vb.) kurgusal durusma yarismalari gerçeklestirmesi planlaniyor.

Örnek Mahkeme Salonu’na, Lübnan Üniversitesi yetkilileri tarafindan, iki ülkenin geçmisinde önemli bir yere sahip olan ve Lübnan hukuk sisteminde halen kismen yürürlükte olan Mecelle’nin yazari 19. yüzyilin ünlü Türk âlimi ve devlet adami Ahmed Cevdet Pasa’nin ismi verildi.

Kaynak: İHA