Teknoloji Sirketi Apple, WWDC 2024 Etkinliginde Son Ürün Ve Güncellemelerini Tanitti

ABD merkezli teknoloji sirketi Apple, WWDC 2024 etkinliginde yeni yapay zeka teknolojisi “Apple Intelligence”i tanitti. Akilli asistan Siri’nin ise yapay zekali sohbet robotu ChatGPT’ye entegre edilecegi açiklandi.

ABD merkezli teknoloji sirketi Apple, 2024 Dünya Çapinda Gelistiriciler Konferansi (WWDC) etkinliginde son ürün ve güncellemelerini kamuoyuna tanitti. Etkinlikte, sirketin uzun zamandir beklenen yapay zeka teknolojisi “Apple Intelligence”a dair detaylar paylasildi. Apple Intelligence’in baglam odakli bildirimler gönderebilme, yapay zeka destekli görüntü olusturma, uygulamalar arasi görevler yapabilme gibi yeteneklere sahip oldugu açiklanirken, sistemin kullanici verilerinin güvenligini saglamak için ise Apple çipleri kullanan özel sunuculardan ve bulut tabanli modellerden yararlanacagi vurgulandi.

Siri ChatGPT’ye entegre edilecek

Akilli kisisel asistan Siri’ye getirilecek yeni özellikleri de duyuran Apple, daha iyi bir kullanici deneyimi sunmak adina yapay zekali sohbet robotu ChatGPT ile isbirligine gidilecegini açikladi.

ChatGPT ile Siri entegrasyonunun ilk olarak iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia cihazlarina gelecegi aktarilirken, söz konusu yazilim güncellemelerinin sonbaharda kullanima sunulacagi bildirildi.

Akilli telefonlar bilgisayar ekranina yansitilabilecek

Apple tarafindan gelistirilen ve sesli komutlar ve göz ve el takibi ile çalisan giyilebilir sanal gerçeklik gözlügü “Apple Vision Pro”nun 8 ülkede daha piyasaya sürülecegi bilgisi paylasilirken, ürünün 28 Haziran’da Çin, Japonya ve Singapur’da, 12 Temmuz’da da Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Ingiltere’de satisa çikacagi bildirildi.

Akilli telefonlara yönelik özellestirmeler ve gizlilik güncellemelerinin de tanitildigi etkinlikte, "macOS Sequoia" güncellemesiyle yapilabilecekler hakkinda bilgi verildi.

Bu sürümle birlikte gelecek "yansitma" özelligi sayesinde iPhone telefonlarin bilgisayar ekraninda kullanilabilecegi kaydedildi.

Akilli saatlere yeni özellikler

Öte yandan, akilli saat “watchOS 11” ile birlikte Apple Watch’in saglik takibi özelliklerinin güçlenecegi ve kullanicilarin kan basinci veri yönetimini çok daha detayli olarak yapilabilecegi kaydedildi. Yeni Apple Watch’larin hipertansiyon ölçümüne de katki sunacagi aktarildi.
Kaynak: İHA