Sicaktan Bunalan Mandalar Çareyi Çamur Banyosunda Buldu

Bolu’da hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, yaylalarda bulunan büyükbas hayvanlari da bunaltti. Serinlemek için sulak alan arayan mandalar çareyi derelerde buldu. Mandalarin çamur banyosu havadan da görüntülendi.

Sicaktan Bunalan Mandalar Çareyi Çamur Banyosunda Buldu
Bolu Meteoroloji Il Müdürlügü tarafindan hava sicakliklarinin 6-10 derece artacagi yönünde uyari yapilmisti. Mevsim normallerinin üzerinde seyredecegine yönelik yapilan uyarida, yüksek hava sicakliklari nedeniyle kronik rahatsizligi olanlar, yaslilar ve çocuklar basta olmak üzere vatandaslarin saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasinda açik alanda bulunmamalari hususunda ve ayni zamanda orman yanginlari konusunda dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi vurgulanmisti.

Termometrelerin 31 dereceyi gösterdigi ve hissedilen sicakligin 37 derecelere kadar yükseldigi Bolu’da serinlemek isteyen vatandaslar ormanlik alanlara çikti. Bolu’nun yüksek rakimda bulunan yaylalarindan biri olan At Yaylasi’nda ise sicaktan bunalan mandalar serinlemek için çareyi çamur banyosu yapmakta buldu. Mandalarin çamur banyosu dron ile havadan görüntülendi.

Ormana serinlemek için çiktigini belirten Enes Günaydin, "Su anda At Yaylasi’ndayiz. Termometreler 30-31 dereceyi gösteriyor ancak hissedilen sicaklik 40 dereceye yakin. Hayvanlar gölgelerde otluyor, sicaktan bunalan mandalar derelere giriyor. Bizde serinlemek için ormanlara çiktik" dedi.

Kaynak: İHA