Polis Müdahalesiyle Gözaltina Alinan 10 LGBT'li Eylemciden 4'Ü Hakkinda 'Adli Kontrol' Karari Verildi

Eskisehir’de izinsiz gösteri ve yürüyüs yapmak amaciyla toplanan ve LGBT bayragi açarak sloganlar attiktan sonra polis müdahalesiyle gözaltina alinan 10 eylemciden 4’ü hakkinda adli kontrol karari verildi.

Polis Müdahalesiyle Gözaltina Alinan 10 LGBT'li Eylemciden 4'Ü Hakkinda 'Adli Kontrol' Karari Verildi
Eskisehir’de geçtigimiz gün sosyal medyadan haberleserek Tepebasi ilçesi Hosnudiye Mahallesi’nde bulunan Ulus Aniti meydaninda bulusan grup, izinsiz sekilde ‘Onur Yürüyüsü’ adi altinda gösteri ve yürüyüs yapmak istedi. LGBT bayragi açarak sloganlar atan topluluk, polis ekiplerinin uyarilarina ragmen dagilmadi. Bölgede güvenlik tedbiri alan Eskisehir Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekipler, 5’i kadin 10 eylemciyi gözaltina aldi.

Saglik kontrolü ardindan Eskisehir Emniyet Müdürlügüne götürülen eylemcilerden 6’si ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Emniyetteki islemleri tamamlanan 4 eylemci, ‘Gösteri yürüyüs kanununa muhalefet, Polise mukavemet ve görevini yaptirmamak için direnme’ suçlarindan adliyeye sevk edildi. Savcilik ifadelerinin ardindan eylemcilerden 1’i tutuklama diger 3’ü ise adli kontrol sartiyla serbest birakilma talebiyle Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edilen eylemcilerin tamami, adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA