Öz Iplik Is Sendikasi'na Üye 7 Isçinin Isten Çikarilmasina Tepki

Öz Iplik Is Sendikasi, Karabük’te ortapedik ayak bakim ürünleri yapilan fabrikada bulunan 7 üyenin isten çikarilmasin tepki gösterdi.

Öz Iplik Is Sendikasi'na Üye 7 Isçinin Isten Çikarilmasina Tepki
Karabük’te bir fabrikada Öz Iplik Is Sendikasina üye olan 7 isçinin isten çikarilmasi tepkiyle karsilandi. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikanin önünde bekleyen sendika üyesi isçiler, isten çikarilan arkadaslarina destek eyleminde bulundu. Isçilere Öz Iplik Is Sendikasi Genel Sekreter Yardimcisi Kadir Erkan, Genel Baskan Yardimcisi Samet Ceylan destek verdi.

Öz Iplik Is Sendikasi Genel Sekreter Yardimcisi Kadir Erkan, gazetecilere yaptigi açiklamada, “Bugün Akort isçilerinin sendikalasma mücadelesi için buradayiz. Akort isvereninin, sendika tanimaz tavrini protesto etmek buradayiz. Sendikalasmayi durduramayacaksiniz sadece süre uzar, isçinin sendikal hakki bakidir. Kimse hak mücadelesinin önüne geçemez. Karabük’te faaliyet gösteren Akort çalisanlari yaklasik bir ay önce, 3 gün gibi kisa bir sürede sendikamiz Öz Iplik Is’e üye olmustur. Isçilerin sendikamiza üye olmasindan haberdar olan isveren ve isveren vekilleri tarafindan isçilere sendikadan istifa etmeleri yönünde baski yapilmistir” dedi.

Sendikanin fabrikada yetkili olduguna dair yetki tespit yazisinin 4 Haziran’da kendilerine ulastigini ifade eden Erkan, çogunluk tespit yazisinin ulasmasi akabinde, 7 üyenin isten çikarildigini söyledi.



“10 Haziran 2024 tarihinde ise isverenlik, yetki tespitine itirazda bulunmustur” diyen Erkan, “Sendikalasmayi engellemek suçtur. Isçiler, burada sendikamiza üye olarak anayasal hakkini kullandi. Isçiler haksiz yere isten çikarildi. Farkli sebepleri bahane göstererek, sirf sendikali oldular diye yaptiginiz bu girisimin gerçekleri er yada geç ortaya çikacaktir. Bu isçiler, bir an önce islerine dönmeli. Çalisanlarin sendikaya üye olma özgürlügüne saygi göstermelisiniz. Uluslararasi markalara üretim yapan bu isyerine, isçilerin iradesini yok sayan bu tutum hiç yakismiyor. Bilin ki; ürünlerinizdeki kalitenin devamliligini emekçiler saglar. Emekçileri yok sayarak, büyümek mümkün degil” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA