Osmanli Ocaklari Sözcüsü Selçukoglu Açiklamasi 'DEM Partili Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinden Sikayetçi Olunmali '

Osmanli Ocaklari Basin Sözcüsü Ercan Selçukoglu, "Halklarin Esitlik ve Demokrasi (DEM) Partili Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinden sikayetçi olunmali" dedi.

Osmanli Ocaklari Sözcüsü Selçukoglu Açiklamasi 'DEM Partili Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinden Sikayetçi Olunmali '
Osmanli Ocaklari Basin Sözcüsü Ercan Selçukoglu, katildigi canli yayin programinda Diyarbakir annelerinden Aysegül Biçer’in oglu Mustafa Biçer’in de isine son verilmesine tepki gösterdi.

DEM Partisi tarafindan yönetilen Diyarbakir Büyüksehir’de son çikislar ile birlikte 72 emekçinin hiçbir gerekçe gösterilmeden isten çikarildigini belirten Selçukoglu, aralarinda Diyarbakir annelerinden Aysegül Biçer’in oglu Mustafa Biçer’in de bulundugunu söyledi.

Biçer ve Selçukoglu, büyüksehirde temizlik isçisi olarak çalisan Mustafa Biçer’e yönelik DEM Partililer tarafindan yapilan baskilara tepki gösterdi.

"Diyarbakir annelerinin ve isinden olan her isçinin sonuna kadar destekçisiyiz"

Selçukoglu, dagdan inenlerin yaninda, daga çikanlarin her zaman karsisinda olduklarini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarini yok sayarak dag kadrosunun yasalarini uygulayan belediye baskanlarini kinadiklarini belirtip, istifalarini vermeleri gerektigini söyledi.



Diyarbakir annelerini ise verdikleri mücadeleden dolayi kutlayan Selçukoglu, "’Niye sen dagdan indin, bizim davamiza ihanet ettin’ diyerek bir annenin çocugunun isten çikarilmasi gerçekten onur kiricidir. DEM Partili Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi’nden sikayetçi olunmali ve kamuoyu bilgilendirilmelidir. Bizler her kosulda ne olursa olsun Diyarbakir annelerinin ve isinden olan her isçinin sonuna kadar destekçisiyiz" diye konustu.



"Israil’in Filistin’in üzerinde uyguladigi soykirimi 50 yildir biz de PKK’dan çekiyoruz"

Aysegül Biçer, terörü annelerin bitirecegi inanciyla yürüdüklerini ve tuttuklari nöbetin birilerini rahatsiz ettigini, bundan dolayi da DEM Partili Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi’nin oglunu isten çikararak hinçlarini almak istediklerini söyledi.

Kandil’den aldiklari talimatla oglunun isten çikarildigini ifade eden Biçer, bunun sebebinin dagdan indigi gün onlara ihanet ettiklerini düsündükleri için oglunun çikarildigini belirtti.

PKK’nin 50 yildir Kürtlerin üzerine baski uyguladigini ifade eden Biçer, "Israil’in Filistin’in üzerinde uyguladigi soykirimin aynisi 50 yildir biz de PKK’dan çekiyoruz" dedi.

DEM Parti seçimi kazandiktan sonra oglu Mustafa Biçer’e sürekli baski yapilmaya baslandigini aktaran Biçer, görevi olmamasina ragmen kirsal alana agaç budamaya, çim biçmeye yolladiklarini söyledi.



Diyarbakir annelerine verdikleri destekten dolayi Osmanli Ocaklari’na tesekkür eden Biçer, bu davanin sadece Kürtlerin davasi olmadigini söyledi.

Kaynak: İHA