Ortaklar Çöp Sis Laboratuvar Sonuçlari Temiz Çikti

Germencik Belediye Baskani Burak Zencirci, Ortaklar’daki çöp sis satisi yapan is yerlerine habersiz denetim yaptiklarini ve almis olduklari numunelerden domuz eti çikmadigini söyledi. Zencirci, vatandaslarin gönül rahatligi ile Ortaklar’da çöp sis yiyebilecegini söyledi.

Ortaklar Çöp Sis Laboratuvar Sonuçlari Temiz Çikti


Incirliova ilçesinin Hacialiobasi Mahallesinde geçtigimiz haftalarda bir çiftlikte jandarma 1 ton domuz eti ele geçirdi. Bunun üzerine vatandaslar endiseye kapilinca ete olan talep düstü. Germencik Belediyesi ekipleri, Germencik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri esliginde Ortaklar’daki çöp sisçilere habersiz denetim yapti. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, çöp sisçilerde yaptiklari incelemede domuz etine rastlamadi. Ortaklar’da bir çöp sisçide düzenlenen program ile sonuçlar basina açiklandi. Programa Germencik Kaymakami Tugay Güleç, Germencik Belediye Baskani Burak Zencirci, Germencik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri ve esnaflar katildi.



Laboratuvar sonuçlarina iliskin açiklama yapan Germencik Belediye Baskani Zencirci, alinan etleri Afyonkarahisar’daki laboratuvara gönderdiklerini ve oradaki sonuçlarda da olumsuz bir sey çikmadigini söyledi.



Endiselenecek bir durumun olmadigini vurgulayan Baskan Zencirci, “Söyle 15-20 gün önce hepinizin de bildigi gibi Incirliova’da bir domuz eti vakasi yayinlandi. Ama bizim bu konudan herhangi bir endisemizin olmadigini biliyorduk. Fakat hem vatandaslarimizi hem Ortaklar’dan geçen misafirlerimizin içini rahatlatmak adina Germencik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri ile zabitalarimiz buraya habersiz baskin düzenledik. Ortaklar’daki bütün çöp sisçilerden tek tek numune aldik ve bu numuneyi sadece domuz eti kitiyle yapmadik. Direkt alinan etleri Afyon’a laboratuvara gönderdik. Laboratuvar sonuçlarinin gelmesini bekledik bir hafta boyunca. Bizim ilk basinda dedigimiz gibi, hikayenin basinda söyledigim gibi hiçbir endisemiz yoktu. Ortaklar çöp sisin etleriyle ilgili kafamizda en küçük bir problem yoktu. Ama bunu laboratuvardan gelen analiz sonucunda da ispatlamis olduk. Çöp sislerde herhangi bir olumsuz durumla karsilasilmadi” dedi.



Ortaklar’dan her geçtiginde iki çocuguna çöp sis alip yedirdigini kaydeden Baskan Zencirci, “Ortaklar ve Germencik’teki bütün çöp sis esnafimizin kefiliyiz. Cani gönülden söylüyorum gönül rahatligi ile tüketebilirsiniz. Etlerimizde en ufak bir pürüz, en ufak bir problem yoktur. Bunun da laboratuvar analizleri gelmistir zaten. Buradan geçen bütün vatandaslarimizi Ortaklar’da çöp sis yemege davet ediyorum.” diye konustu.



Ilçe tarimin 4 ayda 6 ayda bir denetimini domuz eti kiti ile yaptigini kaydeden Baskan Zencirci, denetimlerin çöp sis isletme sahiplerinin haberi olmadan daha kisa sürelerle devam edeceklerini ifade etti.



Baskan Zencirci, isletme sahiplerine Ortaklar Çöp Sis Cografi Isaret Tescil Belgesi verdi.
Kaynak: İHA