Nazilli'de Yesilçam Film Müzikleri Konseri Kulaklarin Pasini Sildi

Aydin’in Nazilli ilçesinde Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu Yesilçam Film Sarkilari ile sanatseverleri geçmise götürdü.

Nazilli'de Yesilçam Film Müzikleri Konseri Kulaklarin Pasini Sildi


Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosunun Yesilçam Nostaljik Film Sarkilari konseri Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda gerçeklestirildi.

Nazilli Belediye Baskani Dr. Ertugrul Tetik, Annesi Gönül Tetik ve esi Aysin Tetik ile izledigi konsere Belediye Baskan Yardimcisi Selahattin Yilmaz ve esi Melek Yilmaz, Meclis üyeleri, misafir sanatçilar ve çok sayida sanatsever katildi.



Sunuculugunu Mine Aytan’in, Sefligini Mustafa Dinçkol’un yaptigi, Susuz Yaz’dan Al Yazmalim’a, Mahmut Hoca’dan Muhsin Bey’e, Bedia Muhavvit’ten Türkan Soray’a, Ayhan Isik’tan Ediz Hun’a kadar süren 110 yillik serüvenin dillerden hiç düsmeyen ikonik ve özellikle de özlem dolu, ask dolu sarkilari, koro ve solistlerin yorumlari ile bir kez daha hayat buldu. Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu’nun, seslendirdigi nostaljik sarkilar dinleyenleri geçmis yillarin güzellikleriyle dolu bir yolculuga çikardi. Usta sanatçilarin filmlerindeki müziklerin yer aldigi konserde, Zeki Müren, Filiz Akin, Adile Nasit, Münir Özkul, Kadir Inanir, Izzet Günay, Tarik Akan, Emel Sayin, Hülya Koçyigit, Kemal Sunal, Zeynep Degirmencioglu, Ediz Hun, Cüneyt Arkin, Nuri Sesigüzel gibi onlarca Yesilçam’in unutulmaz aktörleri, rol aldigi sinema filmlerinin müzikleri ile Nazilli’de yeniden hayat buldu.

Baskan Tetik hem tesekkür etti hem de müjde verdi

Gerçeklestirilen konser ile inanilmaz muhtesem bir gece yasadiklarini belirten Belediye Baskani Ertugrul Tetik, “Burada olmak, hemserilerim ile bir arada bu konseri dinleyebilmek ayri bir mutluluk ve onur. Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosundan böyle bir konseri dinleyebilmek ayri bir mutluluk. Bu gece çok özel ve güzel insanlari andik. Bu konser bizleri 1950’li yillardan günümüze kadar getiren, geçmis ile günümüzü birlestiren, gelecege dogru sekil veren bir his uyandirdi içimizde. Çok iyi bir performansa sahip koromuz var. Çok güzel bir konser olacagini önceden tahmin edebiliyordum ama bu kadar iyisini degil. Bu koronun sadece Nazilli’de degil baska sehirlerde de performanslarini sergilemelerini arzuluyorum. Basta koro sefimiz olmak üzere tüm korist ve solistlere tesekkür etmek istiyorum. Özellikle de bizleri çok güzel hatirlara götürdükleri için. Böyle bir gecenin düzenlenmesinde tüm emegi geçen bütün arkadaslarim yüreginize elinize kolunuza ve agziniza saglik. Ayrica bu salonun korolarimiza ve izleyicimize az geldigini düsünüyor, en kisa zamanda da buranin 2-3 kati bir salon sözü veriyorum” dedi.



Konser sonunda protokol üyeleri sahneye davet edilerek dinleyicilerin de bayraklarla birlikte eslik etmesi ile söyledikleri marslar renkli bir görüntüler ortaya çikardi. Baskan Tetik solist ve koristlere tek tek çiçek takdimiyle tebrik etti.
Kaynak: İHA