Mus Polisinden Bayram Öncesi Sahte Para Uyarisi

Mus Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, yaklasan Kurban Bayrami öncesinde vatandaslarin magdur olmamasi için sahte para konusunda uyarida bulundu.

Mus Polisinden Bayram Öncesi Sahte Para Uyarisi
Emniyet yetkilileri, özellikle hayvan pazarlarinda denetimlerini artirarak, hirsizlik ve dolandiricilik girisimlerini engellemeyi hedefliyor. Ekipler, saticilari sahte para ve dolandiricilik yöntemlerine karsi bilgilendirmek için egitim çalismalarini yürütüyor. Ayrica, hayvan pazarlarinda güvenlik önlemlerini artirarak, suç tesebbüslerinin önüne geçilmesi planlaniyor.

Polis ekipleri, vatandaslarin dikkatli olmalari ve süpheli durumlari ivedilikle emniyet birimlerine bildirmelerini istedi. Yetkililer, sahte para ve dolandiricilik vakalarinin önlenmesi için özellikle büyük miktarda para ile islem yapan vatandaslarin daha tedbirli olmalari gerektigini vurguladi. Dolandiricilarin bayram öncesi özellikle canli hayvan pazarlarini hedef seçtigini belirten ekipler, saticilarin dikkatli olmalarini istedi.

Uygulamalardan memnun olduklarini dile getiren hayvan saticisi Yavuz Tektimur, “Polislerin sahte para konusunda halki bilgilendirmesi gayet güzel bir seydir. Çünkü birçok insan, özellikle kirsaldan gelen vatandaslar, hayvan pazarlarinda sahte para ile karsilasabiliyor. Sahte parayi gerçek paradan ayirt etmek çogu kisi için zor olabilir. Halkin sahte parayi gerçek paradan ayirt etme konusunda yeterince bilgiye sahip olmamasi nedeniyle polislerin pazarlarda, toplu alanlarda ve sosyal etkinliklerde bu konuda halki bilgilendirmesi büyük önem tasir. Bu tür bilgilendirme çalismalari, sahte para kullanarak halki dolandirmak isteyen kisilerin isini zorlastirir ve toplumun güvenligini artirir. Bu nedenle, polislere bu çalismalari için tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA