Kütahya'da Ilk Kez 'Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi' Ameliyati Yapildi

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tip Fakültesi, Üroloji Anabilim Dali (AD) hekimleri tarafindan, Kütahya’da ilk defa “Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi” ameliyati yapildi.

Kütahya'da Ilk Kez 'Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi' Ameliyati Yapildi
KSBÜ Üroloji AD’den Doç. Dr. Mehmet Sevim ve Doç. Dr. Bekir Aras liderligindeki cerrahi ekip tarafindan gerçeklestirilen operasyon, basarili bir sekilde sonuçlandi. “Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi” yöntemiyle gerçeklestirilen cerrahi girisimde, hastanin böbregindeki 2.5 cm’lik tümör basarili bir sekilde tedavi edildi. Operasyon, böbrek kanlanmasini kapatmadan (non-iskemik) gerçeklestirildi.

Doç. Dr. Mehmet Sevim, operasyonun basarili geçtigini ve hastanin saglik durumunun iyi oldugunu belirtti.

Sevim, “Bu yöntem günümüzde böbrek tümörlerinin tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir. Bu teknikle, hastalarimizin tedavi süreci daha konforlu ve hizli oluyor. ‘Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi’ gibi ileri cerrahi teknikler, hastalarin tedavi sürecini iyilestirirken, saglik risklerini minimalize etmeyi amaçlar. Üroloji klinigimiz, böbrek tümörleri gibi onkolojik hastaliklarin tedavisinde etkili ve güvenilir bir saglik hizmeti sunma misyonunu sürdürmektedir" dedi.

Kaynak: İHA