Kurslar Ev Hanimlarinin Hayatlarini Degistirdi

Çayirova Belediyesi Bilgievleri’nde bulunan meslek ve sanat edindirme kurslarinda egitim alan ev hanimlari, hazirladiklari eserlerini görücüye çikardi.

Kurslar Ev Hanimlarinin Hayatlarini Degistirdi
Bilgievleri meslek ve sanat edindirme kursiyerleri, 2 gün boyunca hazirladiklari el emegi göz nuru eserleri görücüye çikarmisti. 10-11 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilen hayir panayiri ve sergi etkinliginde yil boyunca yaptiklari çalismalari Çayirovalilarin ilgisine sunan kursiyerler, Bilgievleri’nden aldiklari egitimden oldukça memnun olduklarini dile getirdi. Kurslardan çok memnun olduklarini ve aldiklari egitimin ardindan hayatlarinin degistigini ifade eden ev hanimlari, bu imkani kendilerine sunan Çayirova Belediyesi’ne tesekkür etti.

"Burada sosyalleserek ögreniyoruz"

Kursiyer Zehra Saltabas, "Ben resim yapmayi ve tasarim yapmayi çok seviyorum. Filistin’e destek olmak için de kendi ceketimin üzerine bir resim yaptim, baska tasarim ürünlerim de var. Dikiste iyi degildim ancak kursa geldigimde hosuma gitti. Hocamiz bizlere çok iyi egitim veriyor, çok güler yüzlü. Diger kursiyerlerimizle de birlikte güzel vakit geçiriyoruz, insan taniyoruz. Evde durunca çok çevreniz yoksa sikilabiliyorsunuz ancak burada sosyalleserek ögreniyoruz. Böyle bir sergi ve kurs imkani bize sagladiklari için baskanimiza ve belediyemize çok tesekkür ediyoruz, herkesi de kurslarimiza bekliyoruz" dedi.



"Onlarin bu mutlulugu bizi daha çok sevindiriyor"

Kursun güzel ve eglenceli geçtigini söyleyen egitmen Emine Çiftçi, "Kursiyerlerimize çok fazla sey kattigimizi düsünüyoruz. Kursiyerlerimizin diktigi ürünleri giyerek kursa gelmesi, hatta sergiye gelmesi onlari çok mutlu ediyor, onlarin bu mutlulugu ise bizi daha çok sevindiriyor. Tüm Çayirovali kadinlarimizi kursumuza bekliyoruz. Her türlü kendilerini gelistirirler ve aile ekonomisine de katki saglayabilirler" diye konustu.



"Hepimiz el becerilerimizi geçirdik"

Igne oyasi kursiyerlerinden Sedanur Kanat ise "7-8 yildir igne oyasiyla ugrasiyorum ancak belediyemizin kurslarina iki yildir gidiyorum. Çok güzel isler ögrendik, birçok ürün ortaya çikardik. Hepimiz el becerilerimizi geçirdik. Çok güzel ve keyifli bir vakit geçiriyoruz. Yaptigimiz islerimizi satabiliyoruz, güzel bir maddi kazanç sagliyoruz ve aile ekonomimize katkida bulunabiliyoruz. Böyle bir imkani bize sunan Çayirova Belediyesi’ne tesekkür ederiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA