Komsusunda Görüp, Tutkuyla Basladigi Hobisiyle 45 Yilda 60 Farkli Çesit Kaktüs Yetistirdi

Osmaniye’de ortaokul zamaninda komsusunda görerek hobi olarak kaktüs yetistirmeye baslayan Yunus Gedik, 45 yilda 60’tan fazla kaktüs çesidi yetistirdi.

Komsusunda Görüp, Tutkuyla Basladigi Hobisiyle 45 Yilda 60 Farkli Çesit Kaktüs Yetistirdi
Osmaniye kent merkezinde yasayan 55 yasindaki Yunus Gedik, ortaokula giderken komsusunun bahçesinde gördügü çiçeklerden etkilenerek evinin bahçesine bir kök kaktüs dikti. Zamanla bu meraki hobiye dönüsen Gedik, farkli sehirlerden aldigi kaktüs çesitleri evinin bahçesine dikmeye basladi.

Bahçesinde 45 yilda 60 kaktüs çesidi yetistiren Gedik, bahçesine ziyarete ve fotograf çektirmeye gelenlere kaktüs ve çiçeklerden hediye ediyor.

"Her gittigim; sehirde, ilçede, köyde bende olmayanlar kaktüsleri bulup aliyorum, onu büyütüyorum"

Toprakla ugrasmanin kendisine iyi geldigini ve mutlu oldugunu söyleyen Yunus Gedik, "Bu hobi, çiçek sevgisine ortaokulu yillarinda basladim. Küçükken bakirci bir Hüseyin amcam vardi çiçek sevdalisiydi, onun yanina giderdim bu hobiyi kaptim. Toprakla ugrastigin zaman insan rahatliyor ve bu sevgi o zamandan bu zamana kadar geliyor yani hiç eksilmeden, daha sevkle, daha zevkle yapiyorum. Ben bu ortamin içine girdigim zaman mutlu bir kisi oluyorum, kendime geliyorum. Bahçemde 60 çesit kaktüs türü var, sukulet bunun yaninda 25-30 tane daha fazla artik saymiyorum. Her gittigim sehirde, ilçelerde, köylere gittigimde bende olmayanlari bulup aliyorum onu büyütüyorum" dedi.



"Sadece anne babama bir Fatiha okumasini istiyorum"

Vatandaslara hediye ettigi kaktüsler için ücret almadigini dile getiren ve vefat eden anne ve babasina dua etmelerinin yeterlis oldugunu belirten Gedik, "Türk kaktüslerinin yüzde 99’u yurt disindan gelen, hep ithal bunlar ama iklim sartlari buraya da uygun oldugu için sevdi burayi. Yazli kisli ben bunlara burada bakiyorum, üstünü örtmüyorum tam günes görmüyor burada en fazla 3-4 saat bir günes görüyorlar. Hepsi de masallah, çok mükemmel güvercin gübremden kaynakli onlarla karistiriyorum bunlari un eleginden eleyip tozunu diplerine koyuyorum. Tabii onun ilmini bilmek lazim, kisin degisik veriliyor, yazin degisik veriliyor su olayi var fazla verirsen yanar, az verirsen bir ise yaramaz. Arkadaslar bana bazen küçük çiçek getiriyor sonra geliyor, bu benim çiçek degil diyor. Bu asiri bir zaman asimina ugramisti, daha degisik bir görüntü olmus diyor. Asiri gelen var, çekim yapanlar var, fotograf stüdyolarina geliyorlar, gelinler geliyor, moda çekimleri yapmaya geliyorlar. Fotograf çekmeye gelenleri bos döndürmüyorum. Hediyem var, su anda 50 tane verilecek hediyem var. Sadece anne babama bir Fatiha okumasini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA