Kavurucu Sicaklarin Etkili Oldugu Hatay'da Toplu Tasima Araçlarinda Klima Denetimi

Hava sicakliginin 40 derecenin üzerine çiktigi Hatay’da zabita ekipleri tarafindan toplu tasima araçlarinda klima denetimleri gerçeklestirildi.

Kavurucu Sicaklarin Etkili Oldugu Hatay'da Toplu Tasima Araçlarinda Klima Denetimi
Hava sicakliginin iyiden iyi kendini hissettirdigi Hatay’da sicaklik 40 derecenin üzerine çikti. Meteoroloji’nin de uyarida bulundugu bölgede Hatay Büyüksehir Belediyesi, hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte toplu tasima araçlarinda klima denetimlerine basladi.

Sicakliklarin kapali ve toplu alanlarda sebep olacagi olumsuzluklarin önüne geçmek ve vatandaslarin toplu tasima araçlarinda konforlu bir sekilde yolculuk yapmasi amaciyla denetimlerine baslayan HBB Trafik Zabita ekipleri, Antakya ve Iskenderun basta olmak üzere il genelindeki toplu tasima araçlarinda klima denetimi gerçeklestirdi. HBB ekipleri, Hatay genelinde sehir içi tasimacilik yapan minibüs ve otobüslerde klima kontrolü yaparak klimalarin kapatilmamasi konusunda uyarilarda bulunurken, konuya hassasiyetle yaklasarak vatandaslari magdur etmeyen soförlere tesekkür etti.

Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafindan alinan kararla Hatay’da, “15 Mayis ve 15 Ekim 2024 tarihleri arasinda sehir içi ulasimda toplu tasima araçlarin klima çalistirma zorunlulugu getirilmesi” kararini uyguladiklarini belirtildi. Karar dogrultusunda; uyarilara ve kurallara uymayan sürücüler hakkinda yasal islem baslatildigi aktarildi.
Kaynak: İHA