Kamyonun Yolculugu Felaketle Sonuçlandi Açiklamasi Direk Söküldü, Yangin Çikti

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde seyir halinde olan kamyonun tasidigi malzemeler elektrik kablolarina takildi. Olayi fark etmeyen sürücünün yoluna devam etmesiyle elektrik diregi yerinden söküldü. Kopan kablolar ise yesil alanda yangin çikmasina sebep oldu.

Kamyonun Yolculugu Felaketle Sonuçlandi Açiklamasi Direk Söküldü, Yangin Çikti
Olay, Kaygana Mahallesi’nde meydana geldi. Ali S. idaresindeki 34 HA 3914 plakali kamyonda yüklü olan malzemeler, asiri sicaklik sebebiyle gevseyen elektrik kablolarina takildi. Bu durumu fark etmeyen kamyon sürücüsünün yoluna devam etmesiyle kablolarin bagli oldugu elektrik diregi yerinden söküldü. Elektrik diregine bagli olan kablolar koparak yesil alana ve park halindeki araçlarin üzerine düstü. Otluk arazide yangina neden olan kablolarin kivilcimlari kisa sürede alevlere dönüserek büyük bir alani sardi.

Çevredeki vatandaslar tarafindan durum 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirildi.

Ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kisa süre içerisinde olay yerine gelen Mudurnu Belediyesi Itfaiye Amirligi ekipleri, alevleri söndürdü. Yangin nedeniyle otluk arazinin bir kismi alev alev yanarak küle döndü. Itfaiye ekipleri tarafindan bölgede sogutma çalismasi yapildi.

Olay sebebiyle Kaygana Mahallesi’nde elektrik kesintisi de yasandi. Ekipler elektrigin yeniden verilmesi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA