Isirdiginda Öldüren Yilan Türü Bolu'da Görüntülendi

Dünyanin en zehirli yilan türleri arasinda bulunan boynuzlu engerek Bolu ormanlarinda görüntülendi.

Isirdiginda Öldüren Yilan Türü Bolu'da Görüntülendi
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz gün At Yaylasi mevkisinde arkadaslariyla motosiklet turuna çikan dogasever Ufuk Ak, dünyanin en zehirli yilan türlerinden nesli tehlike altinda ve korunmasi gereken türlerden boynuzlu engerek yilanina rastladi. Ufuk Ak motorundan inerek yilana yaklasti. O anlari cep telefonu kamerasiyla kayda alan Ufuk Ak, yilani detayli inceledi. Bolu’da böyle bir hayvan türünün yasadigini belgelemek adina görüntüleri sosyal medya hesabinda paylasan Ufuk Ak’in görüntüleri yogun ilgi gördü.

“Bolu’da yasadigi çok bilinmiyor”

Bu yilan türünün Bolu’da yasadiginin çok bilinmedigini ifade eden Ufuk Ak, “Bos zamanlarimizda ormanlarda geziyoruz. Gördügümüz farkli vahsi hayvanlari güzel manzaralari sizlerle paylasmaya çalisiyorum. Motorlarimizla gezerken dogada zehirli ve boynuzlu engerek yilana denk geldik. Engerek yilani olarak da geçiyor. Bolu’da yasadigi çok bilinmiyor. Ben dikkat çekilmesi açisindan bunu sosyal medyada paylastim. Sosyal medyada bayagi bir izlendi. Türkiye’de aslinda 15 çesit civarinda engerek yilani yasiyor. Dünya genelinde 34 alt türü olarak da 300’den fazla engerek yilani var. Daha önce de Bolu’da siyah renkli, maskeli, engerek yilanina denk gelmistim. Bunu da fotografladim” dedi.



“Isirirsa ölme ihtimaliniz çok yüksek”

Boynuzlu engerek yilaninin isirdiginda ölüm riskinin yüksek oldugunu belirten Ak, “At Yaylasi’nin kuzeyinde ormanlik arazide gezerken önümüze çikti. Rahatsiz etmeden biraz inceledik. Engerek yilanlari nadiren insanla karsilasiyor. Öldürme riski de oluyor. Fakat nadiren karsilasip, nadiren de isirirsa ölme ihtimaliniz çok yüksek. Hastaneye yetisme ihtimaliniz neredeyse yok. 10 dakikayla bir saat içerisinde ölme ihtimalin var. Ben tedbirli yaklastim. Ama tabii riski de göze aldim. Gayet keyifli, güzel bir karsilasma oldu. Sadece uzaktan biraz dokundum ve aslinda biraz da bunun tepkisini ölçmek için asil amacim rahatsiz etmek degil. Sadece bu türün Bolu’da oldugunu belgelendirmek, göstermek vatandaslara. Çünkü Bolu’da turizm bir hayli var, hafta sonlari özellikle piknik alanlari bayagi yogun. Dikkat edilmesi gerekiyor. Sonuçta biz onlarin alanina gidiyoruz. Gördügümüz yerde zarar vermemek gerekiyor. Yolumuzu degistirip o alani terk etmek gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA