Ilk 1000 Ihracatçi Listesinde 160 Egeli Yer Aldi

Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan hazirlanan “Türkiye’nin Ilk 1000 Ihracatçi Firmasi Arastirmasi” listesinde Ege Bölgesi 160 firma ile güçlü konumunu sürdürdü.

Ilk 1000 Ihracatçi Listesinde 160 Egeli Yer Aldi
Türkiye Ihracatçilar Meclisi tarafindan açiklanan “Türkiye’nin Ilk 1000 Ihracatçi Firmasi Arastirmasi” listesinde Ege Bölgesi en çok firmayla temsil edilen ikinci bölge olurken Izmir, 94 firmayla ilk 1000 ihracatçi listesinde Istanbul’un ardindan ikinci siradaki yerini korudu. Manisa 21 ihracatçi firmayla ilk 1000 listesinde temsil edilirken, Denizli 21 firmasiyla listede yerini aldi. Aydin’dan 8, Balikesir 8, Kütahya’dan 3’er firma, Mugla’dan 3 firma ve Usak’tan 2 firma ilk 1000 listesinde olmanin mutlulugunu yasadi.

Baskan Eskinazi: “Büyük yatirimlarla olusturulan katma degerle Ege Bölgesi’nin geldigi nokta bizleri gururlandiriyor”

2023 yilinda ilk 1000 ihracatçi listesinde Ege Bölgesi olarak güçlü konumlarini koruduklarinin altini çizen Ege Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani Jak Eskinazi, “Ege Bölgesi, 2023 yilinda Ticaret Bakanligi tarafindan açiklanan faaliyet illeri ihracat istatistiklerine göre 42,6 milyar dolarlik ihracata imza atti. Ekonomimizin içinde bulundugu yüksek enflasyon döneminde, siki para ve maliye politikasinin yaninda, fiyat istikrarinin saglanmasi ve enflasyonla mücadele için ülkemizin ihtiyaç duydugu dövizin saglanmasi için ihracata her zamankinden daha fazla ihtiyacimiz var. Kimya, Elektrik-Elektronik, Çelik, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, Tütün, Yas Meyve Sebze ve Zeytin ve Zeytinyagi sektörlerinde ihracat sampiyonlari Ege Bölgesi’ndeki firmalarimiz. Büyük yatirimlarla olusturulan katma degerle Ege Bölgesi’nin geldigi nokta bizleri gururlandiriyor. 13 TURQUALITY Projesi, 11 UR-GE Projesi, 15 Fuara Milli Katilim Organizasyonu, dünyanin birçok noktasina gerçeklestirdigimiz sektörel ticaret heyetleri, alim heyetleri, AB Projeleri, Üniversite-Sanayi is birlikleriyle uluslararasi rekabetçiligimizi gelistirmek için 365 gün 24 saat çalismaya devam ediyoruz. 2024 yilinda ilk 1000 ihracatçi listesinde sayimizi artirmayi hedefliyoruz. Hükümetimizden yeni dönemde rekabetçiligimizi koruyacak politikalar gelistirmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA