Hafiz Ögrenci Gün Boyu Camide Kur'an-I Kerim Okuyarak Hatim Indirdi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Abdurrahman Gazi Yatili Hafizlik Erkek Kur’an Kursu ögrencilerinden 16 yasindaki hafiz Abdulmelik Yasamanli, gün boyu camide Kur’an okuyarak hatim indirdi.

Hafiz Ögrenci Gün Boyu Camide Kur'an-I Kerim Okuyarak Hatim Indirdi
Ilçede bulunan Abdurrahman Gazi Yatili Hafizlik Erkek Kur’an Kursu, hem çalismalarini vatandaslara göstermek hem de gençleri hafizliga yöneltmek amaciyla ilçe merkezindeki Selçuklu Camisi’nde baslattigi uygulama kapsaminda genç hafiz gün boyu ezbere Kur’an okuyarak hatim indirdi. 16 yasindaki hafiz Abdulmelik Yasamanli, kurs hocasinin denetiminde sabah namazindan baslayarak yatsi namazina kadar belirli araliklarla ezbere Kur’an okudu. Cami cemaatinin de oldukça begendigi bu uygulama, kurs yönetimi tarafindan ayarlanacak tarihlerde hafiz ögrenciler tarafindan devam ettirilecek.

Hafiz Abdulmelik Yasamanli, gelen olumlu tepkilerden dolayi oldukça mutlu oldugunu ve hafizligin gururunu yasadigini belirterek, “8. sinifi bitirdikten sonra hem imam hatip hem de hafizlik okumak için Abdurrahman Gazi Yatili Hafizlik Erkek Kur’an Kursu’na geldim. Burada Kur’an-i ezberleyerek hafizlar kervanina dahil oldum. Hafizlik hocam Ismail Barlas’in beni yönlendirmesi ve bana verdigi özgüvenle çalismalarimizi sikilastirdik. Allah’a sükürler olsun ki bugün hafiz olmanin gururunu yasiyoruz. Bundan sonraki hedefim ise Diyanet Isleri Baskanliginin hafizlara yönelik açmis oldugu Islami ilimler adi altinda Arapça egitimi alarak ezberledigim Kur’an’in manasini ögrenmek, yasamak, vatana ve millete hizmet için anlatmak olacaktir. Maddi, manevi desteklerini esirgemeyen herkese çok tesekkür ediyorum. Gün boyunca Selçuklu Camisi’nde Kur’an-i ezbere okudum. Cami cemaati de oldukça güzel karsiladi. Allah hepsinden razi olsun” dedi.

Abdurrahman Gazi Yatili Hafizlik Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Ali Yildirim ise genç hafizin gün boyu ezbere Kur’an okumasinin cami cemaati tarafindan oldukça güzel karsilandigini belirterek, böylece hem kurs olarak çalismalarimizin meyvesini almanin mutlulugunu yasadiklarini hem de bunu vatandaslarin da görmesini sagladiklarini söyledi.

Yildirim, “Ögrencilerimizi ortaokulu bitirdikten sonra hafizlik kursuna aliyoruz. Burada hafizlik egitimiyle birlikte imam hatiplerde de egitimlerini sürdürüyorlar. Su ana kadar yaklasik 270 ögrenciyi kursumuzdan mezun ettik. Her birisi Abdulmelik kardesimiz gibi Kur’an-i bastan sona okuyabilecek kapasitede ögrencilerimiz. Bunlardan bir tanesi de Abdulmelik kardesimizdir. Burada okuyor. Basta ailesi, onu yetistiren hocalarindan Allah razi olsun. Tabi ki bunlar emekle buraya geliyor. Kur’an-i sabahtan baslayarak gün boyu ezber okumak kolay bir is olmasa gerek. Allah’in izniyle ögrencilerimiz bunu basariyor. Bu uygulamayla hem cemaatimizin nasil bir hizmet verildigini görmesini istedik hem de diger hafiz kardeslerimize örnek olmasi amaciyla böyle bir sey yaptik. Bu hafta da 10 ögrencimiz hafizlik sinavina girecekler. Insallah buradan belgeleri alarak Kur’an-i anlama bölümüne devam edip bu isi daha güzel taçlandirmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Cami cemaatinden emekli ögretmen Hasan Gözel de, “Camiye bugün için gelen hafiz Abdulmelik kardesimiz bizi çok mutlu etti. Oldukça gururlandik. Bütün cami cemaati de durumdan çok memnun oldu. Allah onlardan da onlari yetistirenlerden de razi olsun. Yolumuz, izimiz, sonumuz da budur. Kur’an’la geldik, Kur’an’la gidecegiz” dedi.

Kaynak: İHA