Gölbasi'nda 'Paylasim Noktasi' Yeniden Açildi

Ankara’nin Gölbasi Belediyesince 2011 yilinda vatandaslarin kiyafet ve yiyecek ihtiyaçlarini ücretsiz karsilamak amaciyla hizmete kazandirilan “Paylasim Noktasi”, Belediye Baskani Yakup Odabasi öncülügünde yeniden açildi.

Gölbasi'nda 'Paylasim Noktasi' Yeniden Açildi
2011 yilinda dönemin Gölbasi Belediye Baskani Yakup Odabasi tarafindan vatandaslarin kiyafet ve yiyecek ihtiyaçlarini ücretsiz karsilamak amaciyla magaza ve market seklinde “Paylasim Noktasi” açilmisti. Aradan geçen zamanda belediye yönetiminin el degistirmesiyle “Paylasim Noktasi” verimli sekilde kullanilamadi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerini kazanan Gölbasi Belediye Baskani Yakup Odabasi, iki dönem arayla tekrar seçilmesinin ardindan “Paylasim Noktasi”ni tekrar hizmete kazandirdi. Yeniden açilan “Paylasim Noktasi” Zübeyde Hanim Aile Yasam Merkezi’nin en alt katinda yer aliyor. Belediye Baskani Odabasi, açilista yaptigi konusmada, sunlari kaydetti:

“Bundan 13 yil önce burasi kullanilmayan bir alandi. Kültür Merkezi’nin alt kisminda bombos depo gibi bir ise yaramayan atil durumda bir yerdi. Hanim o zaman içinden geçirdi. ‘Burayi degerlendirelim ve magaza sekline dönüstürelim’ dedi.

Amacimizda veren el ile alan elin hayirda bulusmasi. Onun içinde ismini kendi koymustu. O zaman ismini koydugumuz ‘Paylasim noktasi 2011’ diye yazilmis. O gün yine Mayis ayinda burada tecelli etmisti ve açilisini yapmistik. Mutlu bir gündü çünkü gülen yüzleri burada bulusturmakti amaç. Veren eli ile alan ellerin bulustugu ve her iki yüzünde gülüstügü bir andi.”

Ihtiyaç sahibi vatandaslar, kimlik kartlarini göstererek gelinlik kiyafetinden, un ve seker gibi ürünleri her hangi bir sinir olmadan alabilecek.
Kaynak: İHA