Global Firsatlar Için Yurtdisi Atagi Baslattilar

Türkiye’nin önde gelen is insanlarini çatisi altinda bulusturmak üzere kurulan Tüm Global Is Dünyasi Dernegi (TÜMGIS), ikinci kurucular kurulu toplantisini gerçeklestirdi. Toplantida; seçim sonrasi Türkiye ekonomisindeki beklentilere dair bilgiler verilirken, global firsatlar için neler yapilabilecegi masaya yatirildi.

Global Firsatlar Için Yurtdisi Atagi Baslattilar


Istanbul’da yapilan Tüm Global Is Dünyasi Dernegi (TÜMGIS) ikinci kurucular kurulu toplantisina yönetim kurulu üyeleri ve yeni üyeler katildi.

Açilis toplantisini TÜMGIS Kurucu Baskani Sanser Kadooglu’nun yaptigi toplantida, "Biliyorsunuz TÜMGIS, üyelerimizin global pazarda aktif olarak yer almasi için çalisan bir is dünyasi dernegi. Is dünyasi derken sadece sanayi ve ticaret odakli bir anlayistan bahsetmiyoruz. TÜMGIS’in sanattan bilime, spordan siyasete kadar birçok alanda basarili olan önemli isimlerin ve global dünya temsilcilerinin yer alacagi bir platform olacaginin altini çizmek istiyorum. Dernegimizin global pazarda yer almasini hizlandirmak açisindan en kisa zamanda Davos gibi, Dünya Ekonomik Forumu gibi yurt disindaki is dünyasi kurum ve kuruluslariyla is birligi içerisinde olacagiz. Uluslararasi platformlara üyelikler ile ilgili çalismalara basladik. Kurucular Kurulu toplantimizin sonrasinda ilk Genel Kurulumuzu yapmak ve Yönetim Kurulumuzu seçmek için hazirliklarimiza basladik. Bununla ilgili olarak da Genel Kurul tarihimizi görüserek belirlememiz gerekiyor" dedi.



Açilis konusmasinin ardindan yönetim kurulu üyeleri ve yeni üyeler kendilerini tanitti. Daha sonra dernegin önümüzdeki dönem gerçeklestirecegi projelerle ilgili yapilan sunumun ardindan projeler konusunda görüs ve öneriler alindi. Yönetim kurulu üyeleri de projelerle ilgili gelinen asamalari aktardi. Gündem maddelerinin tamamlanmasi üzerine konusmaci konuk ekonomist Murat Sagman söz alarak is dünyasi için çok önemli ekonomik degerlendirmeler yapti. Seçim sonrasi Türkiye ekonomisi konusuna deginen ve bunun is dünyasindaki karsiliginin neler olacagi hakkinda konusan Sagman para politikasi, maliye politikasi, kur, enflasyon ve faiz beklentilerine dair bilgiler verdi. Sagman ayrica yatirim firsatlari konusunda da önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Üyelerle soru-cevap seklinde ilerleyen sunum çok verimli geçti. Sunum sonunda TÜMGIS kurucu baskani Sanser Kadooglu, ekonomist Murat Sagman’a katilimlari için tesekkür etti ve plaket takdimi yapti.
Kaynak: İHA