Genç Doktor Kazada Hayatini Kaybetmese, Ankara'da Uzmanlik Okuyacakti

Sinop’ta 4 kisinin öldügü kazada hayatini kaybeden Pratisyen Hekim Sena Sakin’in (27), tipta uzmanlik sinavinda(TUS) ’patoloji’ alanini kazandigi ve hayatini kaybetmese Ankara’da uzmanlik egitimi alacagi ögrenildi.

Genç Doktor Kazada Hayatini Kaybetmese, Ankara'da Uzmanlik Okuyacakti
2’si doktor 4 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin yaralandigi kaza, saat 08.00 siralarinda Sinop-Boyabat yolu Tingiroglu mevkisinde meydana geldi. Sinop’un Boyabat ilçesinde hekimleri tasiyan Ender Çorakli’nin kullandigi 26 GR 435 plakali hastane hizmet araciyla karsi yönden gelen Selahattin Bulut idaresindeki 34 FA 3602 plakali otomobil çarpisti. Kazada hastane aracinda bulunan Dr. Mehmet Turan Yazlak ve Ender Çorakli kaza yerinde hayatini kaybederken, agir yaralanan Dr. Sena Sakin kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Ayni araçtaki Dr. Beyza Nur Çetin ise kazayi yarali olarak atlatti. Otomobilde bulunan Beyhan Bulut’un olay yerinde can verdigi kazada Selahattin Bulut da yaralandi.

Dr. Sena Sakin için helallik alindi

Bekar olan Dr. Sena Sakin’in cenazesi, görev yaptigi Gerze Devlet Hastanesine ait cenaze araci ile Samsun’un Ilkadim ilçesi Adalet Mahallesi’ndeki baba evine getirildi.

Anne ve babasi, kizlarinin tabutunu görünce sinir krizi geçirdi. Genç doktor için helallik alindi. Akrabalar ve komsularinin katildigi helallikte, edilen dualarin ardindan cenaze Ordu’ya dogru yola çikti. Dr. Sena Sakin’in cenazesi yarin Ordu’nun Persembe ilçesinde topraga verilecek.

Bir agabeyi oldugu ögrenilen Dr. Sakin’in yakin zamanda açiklanan TUS’ta patoloji bölümünü kazandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA