EÜTF Ruh Sagligi Ve Hastaliklari Anabilim Dalinda Hastalar Sanatla Rehabilite Ediliyor

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi(EÜTF) Ruh Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali Baskanligi koordinasyonunda, Toplum Ruh Sagligi Merkezi (TRSM) Danisani Cem Sevki Özalpuk’un eserlerinden olusan resim sergisi sanatseverlerin begenisine sunuldu. EÜTF Ruh Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dalinda tedavi gören hastalara motivasyon amaçli olarak Muhittin Erel Amfisinde gerçeklestirilen serginin açilisina; TRSM Sorumlu Hekimi Dr. Ögr. Üyesi Damla Isman Haznedaroglu, Klinik Psikolog Ayse Altan, Sosyal Hizmet Uzmani Arda Tomba, klinik çalisanlari, hastalar ve sanatseverler katildi.

EÜTF Ruh Sagligi Ve Hastaliklari Anabilim Dalinda Hastalar Sanatla Rehabilite Ediliyor
TRSM Sorumlu Hekimi Dr. Ögr. Üyesi Damla Isman Haznedaroglu “Toplum Ruh Sagligi Merkezleri, kronik ruhsal rahatsizligi olan bireylerin tibbi tedavilerine ek olarak sosyal islevselliklerini artirma, meslek edindirme, bireysel olarak hayata daha aktif katilabilme adina kurulmus merkezlerdir. Sergide eserleri yer alan Cem Sevki Özalpuk, bizim uzun yilardir tedavi ettigimiz bir danisanimiz. Resim konusunda yetenegini bildigimiz bir kisi. Çabasi ve çaliskanligiyla gözlenen ve bilinen bir hastamiz. Kisisel sergi açarak eserlerini begeniye sunmasi bizi onurlandiriyor, çok mutlu oluyoruz” dedi

“Sosyal etkinliklerle hastalar özgüven kazaniyor”

Klinik Psikolog Ayse Altan ise “Ege Üniversitesi Ruh Sagligi ve Hastaliklari Anabilim Dali olarak, kronik psikoz hastalarinin ayakta tedavi sürecinde rehabilitasyon amaçli yapmis oldugumuz müzik, spor, resim, seramik, ebru sanati gibi sosyal etkinliklerle tedaviyi destekliyoruz. Bu süreç, hastalarin üretimde bulunarak toplumda farkindalik olusturup kendilerini olumlu hissetmelerini sagliyor. Faaliyetler, hastalarin birbirleriyle iletisim kurmasini saglayarak sosyallesmelerine imkan taniyor. Sanat degeri tasiyan ürünler ile etkinlikler düzenlenerek kisiye ve kuruma ekonomik fayda sagliyor. Özel bir yetenege sahip olan Cem Bey’e de bir sergi düzenleyerek kendisini onore etmek istedik. Bununla birlikte yakinda bir tiyatro etkinligimizi de sanatseverler ile bulusturacagiz. Böyle etkinlikler, hastalarimizin özgüvenini pekistiriyor” diye konustu.

Sergi sahibi Cem Sevki Özalpuk ise eserlerinin sergilenmesinden duydugu memnuniyeti dile getirerek katki saglayanlara tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan açilis etkinligi kapsaminda dans gösterisi sergilendi. Gösterinin ardindan katilimcilar sergiyi gezerek eserleri incelediler.
Kaynak: İHA