DSO Sanayicilerin Yol Haritasini Belirlemek Için Denizli Verimlilik Çalistayini Topladi

Denizli Sanayi Odasi (DSO), üye isletme sahipleri ve isletmelerin üretimden birinci derece sorumlularinin katilimiyla Verimlilik Çalistayi düzenledi. Denizli Verimlilik Çalistayinin sonuçlarinin, proje ekibi tarafindan bilimsel yöntemlerle degerlendirilerek "Denizli Için Verimlilik Raporu ve Verimlilik Yol Haritasinin" ortaya çikarilacagi belirtildi.

DSO Sanayicilerin Yol Haritasini Belirlemek Için Denizli Verimlilik Çalistayini Topladi


DSO, üye kuruluslarinin verimlilik çalismalarina yönelik ilgilerinin artirilmasi ve verimlilik çalismalariyla da rekabet güçlerinin yükseltilmesi amaciyla Verimlilik Çalistayi düzenlendi.

Çalistayin açilis konusmasini yapan DSO Yönetim Kurulu Baskani Selim Kasapoglu, “Kaynaklarin etkili ve verimli kullanilmasini hedef alan verimlilik kavrami ile is süreçlerinin iyilestirilmesi, zamanin etkin bir sekilde yönetilmesi ve etkin çalisma yöntemlerinin benimsenmesi saglaniyor. Ayrica, daha düsük is yükü ile çalisanlarin motivasyonlarinin arttirilmasi, daha az dogal kaynak tüketimi ve enerji kullanimi ile çevresel etkilerin azaltilip, çevresel sürdürülebilirligin saglanmasi da verimlilik ile elde edecegimiz diger önemli çiktilar. Denizli Sanayi Odasi olarak verimlilik, sürdürülebilirlik ve dijitallesme konusundaki en büyük projelerimizden birisi kentimize kazandiracagimiz Model Fabrikamiz. Model Fabrikalar, verdigi egitim ve danismanlik hizmetleri ile sürekli iyilestirme, yalin üretim, dijital dönüsüm gibi konularda isletmelerin mevcut yapisini gelistirmeyi hedefleyen yetkinlik dönüsüm ve dijitallesme merkezleridir. Biz, Denizli Model Fabrika’yi, bir yalin üretim, egitim ve danismanlik merkezi hüviyetinden çikarip hem enerji verimliligi hem sürdürülebilirlik hem de dijital dönüsüm konusunda genis bir hizmet yelpazesine sahip bir egitim danismanlik merkezine dönüstürmek istiyoruz. Bu yil içerisinde tamamlamayi hedefledigimiz bu projeyi çok önemsiyoruz. Yine kurumumuz bünyesinde olusturulan Verimlilik Komisyonu, Sürdürülebilirlik Komisyonu, Yazilim-Bilisim Komisyonu gibi alt çalisma gruplari ile mevcut durumu analiz ediyor, süreçleri yakindan takip ediyor, Denizli sanayisinde dogru dönüsümü olusturmaya çalisiyoruz” dedi.



“Çalistay sonrasinda olusturulacak raporla, sektörlerimizin röntgenini çekecegiz”

Sanayicilerin hemfikir oldugu zorluklara karsi nasil yol haritasi olusturulabilecegine dair bir süreç baslattiklarini ifade eden Baskan Kasapoglu, “Bu çalismanin bir sonucu olarak, ülkemize örnek olacagini düsündügümüz “Verimlilik Çalistayi”mizi düzenleme karari aldik. Bugün burada, Denizli imalat sanayisinin mevcut durumunu derinlemesine analiz ederek, sektörümüzün karsilastigi zorluklari ve firsatlari belirleyecegiz. Ayrica, isletmelerimizin Küresel arenadaki konumunu güçlendirmek için stratejiler gelistirecegiz ve verimlilik konusunda daha etkili bir yol haritasi olusturacagiz. Bu çalistaydan elde edilecek çiktilarin; sektörlerimizin mevcut durumunu degerlendirmek, güçlü yönlerimizi belirlemek ve gelisme alanlarini tespit etmek için bir firsat sunacagini düsünüyorum. Çalistay sonrasinda olusturulacak pekistirilmis raporla, sektörlerimizin röntgenini çekecegiz. Bu rapor, isletmelerimizin karsilastigi öncelikli sorunlari ve firsatlari belirleyerek, bizlere rehberlik edecektir. Aksiyon alarak, yeni projeler üretecek ve isletmelerimizin rekabet gücünü artirmak için somut adimlar atacagiz. Özellikle, katma degerli ürünlerin gelistirilmesi, Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi, is birliklerinin güçlendirilmesi ve sürdürülebilir üretim modellerinin benimsenmesi gibi stratejilere odaklanacagiz” ifadelerini kullandi.

Çalistay sonuçlari Denizli içimn Verimlilik Raporunu ortaya çikartacak

Verimlilik Çalistayi kapsaminda Pamukkale Üniversitesi ögretim üyelerinden olusan uzman bir ekibin destegi ile verimlilik yol haritasinin belirlenmesine yönelik yürüttügü projede DSO üye isletmelerine bir anket çalismasi gönderildi. Anket sonuçlarindan Denizli sanayisinde verimlilik çalismalarinin mevcut durumunun ortaya çikarilmasi ve ihtiyaçlarin belirlenmesine yönelik veriler toplanmaya baslanmistir. Denizli Verimlilik Çalistayinda gün boyunca tüm meslek gruplarinin temsil edilecegi genis katilimli ortamda Denizli’de meslek gruplarinin faaliyet alanlarina yönelik mevcut durumun degerlendirilerek, isletmelerde verimlilik çalismalarina dayanak olusturan uygulamalarin ne kadar etkin yürütüldügü ve isletmelerin verimlilik çalismalari kapsaminda neler beklediklerinin ortaya çikarilmasi hedeflendi. Çalistayin sonuçlari proje ekibi tarafindan bilimsel yöntemlerle degerlendirilip Denizli Için Verimlilik Raporu ve bir Verimlilik Yol Haritasi ortaya çikarilacagi belirtildi.

Denizli Verimlilik Çalistayi “Modern Endüstrinin Zorluklarinin Üstesinden Gelmek” paneli ile basladi.

Panelin ardindan 3 oturum seklinde düzenlenen Sektörel Mevcut Durum Degerlendirme baslikli çalistayin ilk oturumunda mevcut durumun güçlü ve zayif yönleri degerlendirildi. 2. Oturumda ise firsatlar ve tehditler konusulurken, 3. Oturumda verimlilige dogru konu basliginda degerlendirmeler yapildi.
Kaynak: İHA