Diyarbakir Otogari'nda Bayram Için Gelis Yogunlugu Basladi, Denetimler Siklasti

9 günlük Kurban Bayrami tatiline sayili günler kala vatandaslar, otogarlarin yolunu tuttu. Diyarbakir Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde gidisten çok gelis hareketliligi yasanmaya basladi.

Diyarbakir Otogari'nda Bayram Için Gelis Yogunlugu Basladi, Denetimler Siklasti
9 günlük Kurban Bayrami tatilini degerlendirmek isteyen vatandaslar, kimisi tatil beldelerine, kimisi de il ve ilçelerine gitmek için planlar yapti. Birçok sehirde basta otogarlar olmak üzere seyahatte yogunluk basladi.

Diyarbakir Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde ise gidisten çok gelis yogunlugu yasandigi belirtildi. Kentte bir otobüs firmasinin müdürü Yahya Akar, sefer dönüslerinde yogunluk oldugunu, gidislerde ise otobüslerin yarisinin dolu olarak çiktigini söyledi.



Akar, “Su an otogarlarda bir yogunluk gözüküyor ama ona aldanmayalim. Kentten gidislerde maalesef bir yogunluk yok. Ama her bayram önce Diyarbakir’a gelislerde yogunluk yasaniyor. Buradan gidisler tekrar bayram sonrasi oluyor. Su an dedigim gibi kente gelislerde bayagi bir yogunluk var. Diyarbakir’dan çikan yolcu otobüslerimizin hemen hemen hepsi yarim kapasiteyle çikiyor. Yogunlugumuzu bayram sonrasina biraktik” dedi.



Bakanlik, emeklilerin indirimi için siki denetime basladi

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan otogarlarda denetim gerçeklestirildigini ifade eden Akar, “Öte yandan Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan emekliler için yüzde 20 indirim karari alinmisti. Simdi de Bakanliga ait personeller tarafindan yolcu otobüslerinde denetim gerçeklestirmeye basladilar. Bayram öncesi ve bayram sonrasi olmak üzere iki kademeli denetim gerçeklestiriyor. Ayni zamanda fiyat istikrari ile ilgili de denetim yapiyorlar. Biz de elimizden geldigince kendilerine yardimci olmaya çalistik” ifadelerinde bulundu.

Akar, son olarak sunlari kaydetti:

“9 günlük bayram tatili dolayisiyla ek seferler düzenliyoruz. Ama dedigim gibi sehir disindan buraya yolcu getirmede sikinti yasanmamasi için buradan biz de ek sefer ekledik. Buradan giden araçlar yari dolu giderken, sehir disindan dolu olarak geliyor.”

Diyarbakir’dan tatil için Mugla’nin Bodrum ilçesine giden Baran Bilmez (18), “Arkadaslarimla Mugla’nin Bodrum ilçesine gidiyoruz. Buralar yaz aylarinda çok sicak oldugu için artik buradan kaçmak istiyoruz. En azindan bayram tatilini de Bodrum’da geçirecegiz. Artik gezmemiz lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA