Diyarbakir'da Kurban Bayrami Tedbirleri

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, halkin Kurban Bayrami’nda güvenli gidaya ulasmasi, kurbanlik alimi ve kesimini hijyenik ortamda saglikli sekilde yapabilmesi için gerekli tedbirleri aldi.

Diyarbakir'da Kurban Bayrami Tedbirleri
Büyüksehir Belediyesi, Kurban Bayrami öncesi ilçe belediyelerden ilgili birimlerin katilimiyla toplanti gerçeklestirdi. Sur Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantida halkin Kurban Bayrami’ni sorunsuz geçirmesi için atilacak adimlar ele alindi.

Kurban Bayrami’na hazirlik çalismalari için kurulan Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinden ilgili birimlerin yer aldigi komisyona baskanlik eden Saglik Isleri Daire Baskani Vahap Saçaklidir, “Vatandaslarimizin Kurban Bayrami’nda hijyenik ve saglikli bir ortamda kurban kesmeleri hijyenik ortamda gidalarini elde etmeleri için ilgili personelle ve ilçe belediyelerimizle bir toplanti yaptik. Isleri daha saglikli nasil yürütürüz diye bir koordinasyon kurduk. Aninda müdahale etmek amaci ile de bir iletisim grubu kurduk" dedi.

Çevrenin kirletilmemesi için her türlü tedbiri aldiklarini belirten Saçaklidir, “Çevre koruma ekiplerimiz yeterli sayida çöp poseti ve çöp konteyneri bulunduracak. Vatandaslarimizdan talebimiz belediyemizin onlar için hazirlamis oldugu steril ortamdaki hazir kesim yerlerine kurbanlarini getirsinler. Belirledigimiz noktalarda hayvanlarimizi keselim. Buralarda veteriner hekim arkadaslarimizdan destek de alabilirler” diye konustu.

Öte yandan Kurban Bayrami’nin sorunsuz geçmesi için her türlü detayi düsündüklerini aktaran Saçaklidir, kaçan hayvanlari yakalamak için iki ayri ekip kurduklarini söyledi.



Zabita Daire Baskanligi, hayvan kesim ve satis yerlerinde sik sik denetimler gerçeklestirerek, belirlenen kesim ve satis yerleri disinda yapilacak olan islemlere müdahale edecek, kesim alanlarina gitmek isteyen vatandaslara rehberlik edecek. Zabita ekipleri, bayram arifesi ve bayramin birinci gününde vatandaslarin rahat sekilde mezarlik ziyaretlerini yapmalarini saglamak için seyyar saticilara ve dilencilere karsi tedbirler alacak.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi da kurban kesim ile satis yerlerinde olusacak atiklarin bertarafini gerçeklestirecek. Ayrica kentte ki tüm mezarliklarin temizligini yapacak. Saglik Isleri Daire Baskanligi ekipleri, dezenfeksiyon ve haserelere karsi kurban kesim ve satis yerlerinde ilaçlama çalismasi gerçeklestirecek.

Itfaiye Daire Baskanligi, tüm kurban satis ve kesim alanlarinda arazözler ve tazyikli su ile alanlarin temizligini yapacak. Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi belirlenen alanlarda olusacak yapisal eksiklikleri giderecek.
Kaynak: İHA