Çivril'de Kursiyerlerin Yil Boyunca Ürettikleri Görücüye Çikti

Çivril’de Hayat Boyu Ögrenme Haftasi kutlamalari kapsaminda hayat boyu ögrenme kültürünün yayginlastirilmasi amaciyla yilsonu sergisi düzenlendi.

Çivril'de Kursiyerlerin Yil Boyunca Ürettikleri Görücüye Çikti


Baklan Kaymakami Ceyda Durmaz, Çivril Belediye Baskani Semih Dere, Milli Egitim Müdürü Dr. Mehmet Gök, Halk Egitim Merkezi Müdürü Hayati Çalim ve protokol üyeleri ile ögretmenler, kursiyerler ve çok sayida katilimin oldugu Hayat Boyu Ögrenme Haftasi programi, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.



Çivril Halk Egitim Müdürü Hayati Çalim, yaptigi açilis konusmasinda ögrenmenin önemine vurgu yaparak Halk Egitim Merkezlerinde ‘Hayat Boyu Ögrenme’ programi kapsaminda yil içinde açilan kurs ve verilen egitimler hakkinda bilgi verdi. Çalim, Çivril Halk Egitim Merkezi olarak Çivril ve mahallelerinde ihtiyaca yönelik ve talepler dogrultusunda kurs açtiklarini, kurslarda egitim gören kursiyerlerin kurs sonunda aldiklari egitimi bir meslek haline getirdiklerini belirterek, "Ssadece yetiskin degil, okul dönemi ögrencilerimizin de sosyal, kültürel ve sportif alanda gelisimlerine katki saglamanin hazzini yasiyoruz" dedi.



Açilis ve protokol konusmalari sonrasinda Halk Egitimi Merkezi ekipleri, halk oyunlari gösterilerini sergiledi. Yöresel halk oyunlari gösterileri ve canli müzik dinletisinin ardindan sergi açilisi gerçeklesti. Halk Egitimi Merkezi kursiyerlerinin emekleriyle hayat bulan ve yilsonu sergisinde yerini alan el islemeleri, takilar, örgü desenler, nakislar, takilar, görsel sanat ürünleri ve hediyelik esyalar açilisa katilanlar tarafindan ilgiyle incelendi ve begeni kazandi. Sergide stant ve sergileri gezen Baklan Kaymakami Ceyda Durmaz ile Çivril Belediye Baskani Semih Dere, Halk Egitimi Merkezi kursiyerlerinin yaptigi birbirinden güzel tasarimlari olusturan usta ögreticilere ve kursiyerlere tesekkür ederek ürün ve eserler hakkinda bilgi aldi. Büyük begeni alan sergiye vatandaslar yogun katilim sagladi.
Kaynak: İHA