Büyükçekmece'de Kurban Satis Ve Kesim Tesisi Bayrama Hazir

Büyükçekmece Belediyesi’nce Il Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun kararlari göz önünde bulundurularak kurulan Kurban Satis ve Kesim Tesisi bu yil yüzde 50 oraninda küçülerek 60 çadir, 2 büyükbas, 1 küçükbas kesimhanesi ile hizmet verecek.

Büyükçekmece'de Kurban Satis Ve Kesim Tesisi Bayrama Hazir
Büyükçekmece ilçesi, Karaagaç mahallesi Hadimköy giseleri çikisinda bulunan Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satis ve Kesim Tesisi tüm hijyen tedbirleri alinarak Kurban Bayrami’na hazir hale getirildi.

Kurban Bayrami’na sayili günler kala tüm hazirliklarin tamamlandigi Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satis ve Kesim Tesisi, artan maliyetler, akim gücünün düsmesi ve yasanan ekonomik sikintilar nedeniyle bu yil yüzde 50 oraninda küçüldü.

“Su ana kadar satis yok”

Kurban Satis ve Kesim Tesisi’nde denetlemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin farkli illerinden Büyükçekmece’ye kurbanlik getiren üreticileri dinledi. Üreticilerin ekonomik anlamda ciddi sikintilari oldugunu belirten Baskan Akgün, “Dolayisiyla böyle bir pahalilikta, böyle fiyatlarin yüksege tirmanmasi, bu sekilde fiyatlarin artisi kurban satisinda en az yüzde 50 düstügünü ifade ettiler. Geçen sene Büyükçekmece’de 1500 büyükbas hayvan satilmis ve kesilmis. Bu sene bu maksimum 600, 700 bekleniyor. Geçen sene 1000’den fazla küçükbas hayvan kesilmis, satilmis. Bu sene 200 civarinda satilacagi ve kesilecegi söyleniyor. Su ana kadar satis yok. Enflasyon ve Türk parasinin degerinin düsüsü ve kurbanliklari ve kurban saticilarini çok fena vurmus” ifadesini kullandi.

“Bu konuyu da çok siki tuttugumuzu özellikle belirtmek isterim”

Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satis ve Kesim Tesisi’nde tüm hazirliklarin tamamlandigini kaydeden Baskan Akgün açiklamasini söyle sürdürdü:

“Etrafi tamamen steril alan oldugu için Türkiye’nin çesitli yerlerinde, Istanbul’un çesitli yerlerinde meskul mahal içerisinde bulunan kurbanlik satis ve kesim yerlerinin olusturdugu sorunu burada vatandas yasamiyor. Bu nedenle vatandasimizin Büyükçekmece kurban Kesim Alani’ni ziyaret etmelerini bekliyorum. Malumunuz oldugu üzere kurban satis alanlarina gelen hayvanlarin Istanbul’a ne zaman girecegi, nereden girecegi ve bunlarin kontrollerinin nasil yapilacagini hukuk düzenlemis. Bunlar yapiliyor. Ekstra belediyemizin veterinerleri bütün kurban kesim, kurban satis alanlarini gezerek her gün hem muayene varsa hastalik durumu onu tespit ediyorlar. Sonra Ilçe Tarim Müdürlügüne bildirerek yapilmasi gerekeni yapiyorlar. Satisi yapilan her bir kurbanin devletin denetimi altinda sihhi açidan denetlendigin, muayene yapildigini bilmeleri lazim. Bu konuyu da çok siki tuttugumuzu özellikle belirtmek isterim. Kurban kesim alanlari çok yeterli. 3 adet burada kurban kesim alani var. 3 ayri yerde entegre sekilde kurban kesim yerleri olusturulmustur. Sorunumuz yoktur.’’

Tüm hazirliklar tamamlandi

Büyükçekmece Belediyesi bayram öncesi ve sonrasinda herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için gerekli önlemleri alirken, modern donanimlara sahip kesim ve satis yerlerinde temizlik, ilaçlama ve bakim çalismalarini titizlikle yürütülüyor. Veteriner hekimler denetiminde 60 çadirda kurbanliklarin sergilendigi Kurban Satis ve Kesim Hizmet Alani’nda 2 büyükbas ve 1 küçükbas hayvan kesimhanesi mevcut. Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satis ve Kesim Hizmet Alani’nda otopark, tuvaletler, saglik kabini, mescit, dus, kafeterya, soguk hava deposu ve idari bina bulunuyor. Büyükçekmece Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü Veteriner Sefligi ekipleri de Kurban Satis ve Kesim Tesisi’nde denetlemeler yaparak, kurbanliklarin saglik durumlarini yakindan takip ediyor.
Kaynak: İHA