Burdur'da Mayis Ayinda 22 Bin Araç Sürücüsüne 43 Milyon TL Para Cezasi Uygulandi

Burdur’da mayis ayinda gerçeklesen olaylarin açiklandigi Burdur Valiligi’nde düzenlenen Güvenlik toplantisinda Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi tarafindan bin 66 olaya müdahale edildigi açiklandi. Yapilan trafik kontrollerinde ise kural tanimaz 22 bin araç sürücüsüne 43 Milyon TL para cezasi uygulandigi açiklandi.

Burdur'da Mayis Ayinda 22 Bin Araç Sürücüsüne 43 Milyon TL Para Cezasi Uygulandi
Burdur Valiliginde Vali Türker Öksüz baskanliginda düzenlenen Genel Güvenlik Toplantisi’nda, Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve Il Jandarma Komutani Albay Mustafa Güder’in katilimiyla Mayis ayinda gerçeklesen olaylar hakkinda kamuoyu bilgilendirildi. Burdur genelinde mayis ayinda toplam 5 bin 353 ihbar yapilirken Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafindan bin 66 olaya müdahale edildi.

Kurban Bayrami tedbirleri alindi

Kurban Bayrami’nda vatandaslarin daha huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmesi ve yasanabilecek kazalarin önüne geçebilmek adina trafik açisindan bin 37 ekip ve 2 bin 461 personel, asayis açisindan 452 ekip ve 2 bin 411 asayis personeli görevlendirildi. Hayvan pazarinin kuruldugu kurban satis noktalarinda vatandaslara yönelik dolandiricilik ve sahte para olaylarina karsi önleyici ve bilgilendirici faaliyetler icra edildi.

Orman yanginlarina karsi tedbirler hat safhada

Il genelinden bulunan ormanlik alanlarda ve orman sinirina yakin alanlarda çikmasi muhtemel yanginlara karsi gerekli görev planlamalari yapildigini söyleyen Vali Türker Öksüz; “24 saat esasina göre ekip ve yaya devriyeler ile gerekli kontrol ve denetimler siklikla yerine getirilmektedir. Ayrica yangin sezonu disinda AFAD, OGM ve Itfaiye is birligi ile ortak yangin tatbikatlari yapilarak eksiklikler gözden geçirilmektedir.” açiklamasinda bulundu.

Kural tanimaz sürücülere 43 milyon TL ceza

Mayis ayi içerisinde yapilan trafik denetimlerinde toplam 93 bin 7 araç ve sürücüsü kontrol edilirken kontroller sonunda 22 bin 287 araç ve sürücüsüne 43 milyon 198 bin 55 TL idari para cezasi uygulandi. Il genelinde yapilan trafik kontrolleri sayesinde 2023 yili ölümlü trafik kazalarina göre, 2024 yilinda yüzde 100 azalma görüldü.

Ayrica trafik güvenligine yönelik 186 bilgilendirme faaliyeti icra edilerek toplam 10 bin 516 ögrenciye ve 4 bin 235 yetiskin vatandasa bilgilendirici seminerler düzenlendi.



Mayis ayindaki suçlarin yüzde 74’ü asayis

Il genelinde meydana gelen olaylarin yaklasik yüzde 74,5’ini 794 olayla asayis suçlari olusturuyor. Suç ve suçlulara yönelik yürütülen etkin çalismalar sonucu 2024 yilinda meydana gelen olaylarin yüzde 99‘u aydinlatilarak Burdur elde ettigi bu basari ile ülke genelinde 2023 yilinda oldugu gibi ilk siralarda yer aliyor. Meydana gelen asayis suçlarinda, 12 adet yivli ve yivsiz tüfek, 2 adet tabanca, 2 adet kurusiki tabanca, 8 adet kesici ve delici alet ele geçirildi. Toplamda 9 sahis hakkinda “6136 Sayili Kanun’a Muhalefet” suçundan adli islem yapildi.

Mayis ayinda yakalanan 262 aranan sahistan 81’i tutuklandi

Aranan sahislarin yakalanmasina yönelik yürütülen çalismalarda mayis ayi içerisinde farkli suçlardan aranan toplamda 262 sahis yakalandi. Yakalanan bu sahislardan 81’i tutuklandi. 10 yil ve üzeri hapis cezasiyla aranan 5 sahis yakalanarak sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.

Siber suçlulara geçit yok

Mayis ayi içerisinde “Nitelikli Dolandiricilik” suçu çerçevesinde gerçeklestirilen 3 operasyonda yakalanan 2 sahis hakkinda adli islem baslatildi. “Çocugun Müstehcen Görüntülerini Depolamak ve Yaymak” suçundan ise yapilan 2 operasyonda yakalanan 6 sahis hakkinda adli islem baslatildi. Icra edilen sanal devriyelerde; PKK/KCK terör örgütü propagandasi yaptigi tespit edilen 4 sosyal medya hesabi, suç unsuru tespit edilen toplam 35 adet yurt disi kaynakli yasa disi bahis sitesi ve 14 adet müstehcen içerikli sosyal medya hesabi hakkinda islem yapildi.

Mayis ayinda Burdur’da 2 terörist tutuklandi

Basta FETÖ/PDY Silahli Terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadele edilmesi amaciyla yürütülen çalismalarda, FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne Üye Olma Suçu çerçevesinde meydana gelen 1 olayda 1 sahis hakkinda adli islem yapildi. DEAS silahli terör örgütü üyesi suçundan yakalanan 3 sahistan 1’i tutuklandi. PKK silahli terör örgütü üyesi olma suçundan ise yakalanan 1 sahis tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Ayrica 1-31 Mayis tarihleri arasinda sosyal medya üzerinden propaganda yapan 3 hesap hakkinda adli islem yapilarak 2 hesap erisime engellendi, 1 hesap kullanicinin ise “Faili Firar” olarak arastirmasi devam ediliyor.

Kaçakçilikla mücadelede 2 sahis tutuklandi

Mayis ayi içerisinde gerçeklestirilen 21 operasyonda yakalanarak hakkinda adli islem yapilan 28 sahistan 2’si çikarildiklari adli mercilerce tutuklandi. Yapilan operasyonlarda; 538 Litre kaçak alkol, 45 Litre etil alkol, 26 adet kaçak cep telefonu, 46 adet kaçak emtia, 75 bin 980 adet makaron ve 5 adet av tüfegi, 7 adet tabanca ile 129 adet fisek ele geçirildi.

Zehir tacirlerinden milyonlar ele geçirildi

Mayis ayi içerisinde yapilan 15 uyusturucu operasyonunda yakalanarak hakkinda adli islem yapilan 46 süpheliden 8’i tutuklandi. Gerçeklestirilen operasyonlarda; 333 kullanimlik sentetik kannabinoid enjekte edildigi degerlendirilen kagit parçasi, 114.13 gram esrar, 65.25 gram metamfetamin, 61.62 gram kokain, 81 adet kullanimi kontrole tabi hap, 10 adet ekstacy, 13.16 gram sentetik kannabinoid, 50 gram skunk, 33 gram eroin, 5 gram kubar esrar, 478 bin 591 kök hashas bitkisi, 7 adet uyusturucu kullanma aparati, uyusturucu madde ticaretinden elde edildigi degerlendirilen 186 milyon 270 bin TL, 100 dolar ve 50 Euro para ele geçirildi. Ayrica yapilan 4 bilgilendirme faaliyetinde 660 vatandas, 65 anne ve anne adayina yönelik olarak egitim ve bilgilendirme faaliyeti yapilarak UYUMA uygulamasi tanitildi.

Mayis ayinda 35 düzensiz göçmen yakalandi

Yapilan operasyonlar sonucunda düzensiz göçmen oldugu tespit edilerek yakalanan 35 yabanci uyruklu sahis hakkinda sinir disi islemleri baslatildi. Ayrica Göçmen Kaçakçiligi suçu çerçevesinde 6 sahis hakkinda adli islem yapildi.
Kaynak: İHA