Bu Kurbanligin Benzeri Çok Az, Bin 850 Kiloluk 'Pasa' Yeni Sahibini Bekliyor

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde hayvancilik yapan Serdar Demir, çocuk gibi büyüttüm dedigi ve ‘Pasa’ ismini verdigi kurbanlik, yaklasik bin 850 kilo agirligiyla alicisini bekliyor.

Bu Kurbanligin Benzeri Çok Az, Bin 850 Kiloluk 'Pasa' Yeni Sahibini Bekliyor
Kurban Bayraminin yaklasmasiyla birlikte yurt genelinde kurbanliklar görücüye çikmaya basladi.

Çemisgezek ilçesinde, çocuklugundan itibaren büyükbas hayvan yetistiriciligi yapan Serdar Demir’in 2,5 yasindaki Pasa isimli bogasi, yaklasik 1 ton 850 kilograma ulasti. Satisa çikardigi kurbanlik için pazarlik yoluyla uygun fiyat belirleyecegini aktaran Demir, pasa isimli bogasiyla birlikte 15 büyük bas hayvanini da görücüye çikardi.

Büyük bas üreticilerinin çogunlugunun 50 yas üstü oldugunu, gençlerin hayvan üretimine ilgi göstermedigini aktaran Serdar Demir, "Ben Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde büyük bas hayvan üreticiligi yapiyorum. Üretmek güzel bir seydir. Kahvehanelerde bos oturacagimiza üretmemiz gerekiyor. Yetistirdigim hayvanlarin içinde Pasa isimli boga benim için özeldir. Bu güne kadar özel baktim bugüne kadar. Ben 50 yasindayim. Üretmek istiyorum. Ölünceye kadar da üretmekten vazgeçmeyecegim. Çünkü ülkemizde üretim sorunu var. Gençlerimiz büyük bas hayvan üretmek istemiyor. Su an hayvancilikla ugrasanlarin büyük çogunlugu 50 yas üstü insanlar. Üretmeye devam, üretmekten vazgeçmek yok. Tosunum 1 ton 850 kilogram geliyor. Ona çocuk gibi baktik. Ismini Pasa koyduk. Çemisgezek ilçemizde üretilen arpalar, yemler, samanlar ve yonca balyalariyla besledik. Tosunumuz su anda bin 850 kilogram geliyor. Tartmisiz. Kurbanlik almak isteyen dostlarimizi çiftligimize bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA