Baskan Tugay Açiklamasi 'Tarihi Bir Sorumluluk Üstlendik'

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Il Örgütü tarafindan düzenlenen programda parti egitmenleri ile bulustu. Toplantida konusan Baskan Tugay, “Tarihi bir sorumluluk üstlendik. Özellikle gençlerin bizden beklentisi çok büyük. O gençleri hayal kirikligina ugratmak bu dünyaya yapabilecegimiz en kötü sey olur. O yüzden kol kola bu mücadeleyi vermeliyiz. Basaracagimiza sizin sayenizde inaniyorum” dedi.

Baskan Tugay Açiklamasi 'Tarihi Bir Sorumluluk Üstlendik'
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, CHP Izmir Il Baskani Senol Aslanoglu’nun ev sahipliginde Nefes Restoran’da parti egitmenleriyle bir araya geldi. Toplantida 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlari degerlendirildi ve gelecek döneme dair yol haritasi sekillendirildi.

“Tarihi sorumluluk”

Konusmasinda ülkenin içinde bulundugu durumu da degerlendiren Baskan Dr. Cemil Tugay, sunlari söyledi: “Insanlar artik siyasete güvenmez, inanmaz hale geldi. Siyasetçiler de güvenilmez insanlar olarak görülmeye baslandi. Bu ortamda CHP’nin kendisini yenileme, degistirme çabasini, toplumun bize firsat verme, kredi açma çabasi olarak gördüm. Seçimdeki sonuç net olarak budur. Parti üyeleri olarak, partinin degisik kademelerinde görev alan kisiler olarak üzerimizdeki sorumluluk, tarihi bir sorumluluktur. Ülkeyi içinde bulundugu sikintilardan kurtarma sorumlulugudur.”

“Sizlerin güvenini istiyorum”

Baskan Dr. Cemil Tugay, “Sorunlarimizin oldugunun farkindayim. Bunlarin çözümü için neler yapacagimiz ortada. Çok çaliskan, duyarli olmak, insanlara kulak vermek... Bunlari yaparken de CHP’nin ideolojik dogrularindan vazgeçmemek gerekiyor. Bunu yapacagima dair süpheniz olmasin. Asla hayalperest degilim. Asla olmayacak islerin pesinden kosacak bir insan degilim. Önümüzde 5 yil var. Sadece sizlerin güveninizi istiyorum. Siz de bana bir sey söylemekten çekinmeyin. Can kulagi ile hepinizi dinliyorum” diye konustu.



“Kol kola bu mücadeleyi vermeliyiz”

CHP’yi Izmir’de güçlü yapan unsurun CHP örgütü oldugunu vurgulayan Baskan Dr. Cemil Tugay, sunlari söyledi: “Bu parti savas meydanlarinda kurulmustur. Bir kahramanlik destaniyla baslamis bir hikâyedir bu. Kimsesizlerin kimsesi olsun, bu ülkeyi karanliklardan çikarsin, yukarilara, çok güzel yerlere tasisin diye kurulan Cumhuriyet’in partisiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanmak ve sevmek için daha fazla neye ihtiyacimiz olabilir? Bu partinin temsilcileri olarak her birimiz sosyal adalet istiyoruz, kimse aç kalmasin, açikta kalmasin istiyoruz. Bu yüzden çok çalisacagiz. Özellikle gençlerin bizden beklentisi çok büyük. O gençleri hayal kirikligina ugratmak bu dünyaya yapabilecegimiz en kötü sey olur. O yüzden kol kola bu mücadeleyi vermeliyiz. Basaracagimiza sizin sayenizde inaniyorum. Inancim, sizler gibi fedakarca yillarca mücadele eden, vazgeçmeyen Cumhuriyet Halk Partililerden kaynaklaniyor.”
Kaynak: İHA