Basaksehir'de Gelenekli Sanatlar Yarismasi'nin Kazananlari Ödüllerini Aldi

Basaksehir’de, 302 eserin yaristigi Gelenekli Sanatlar Yarismasi’nin finalinde kazananlar ödüllerine kavustu. Final programina katilan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Yarismaya katilan yaklasik 300 sanatçimiza çok tesekkür ediyorum. Biz gelenekli sanatlarimizin mutlaka ayakta kalmasini istiyoruz“ dedi.

Basaksehir'de Gelenekli Sanatlar Yarismasi'nin Kazananlari Ödüllerini Aldi
Basaksehir’de Gelenekli Sanatlar Yarismasi’nin finali görkemli bir programla gerçeklestirildi.

Basaksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen yarismada, hat, tezhip ve minyatür branslarinda toplam 12 sanatçi ödüllendirildi. 302 basvuru arasindan seçilen degerli eserler, sanatin toplumun ruhunu besleyen en önemli unsurlardan biri oldugunu bir kez daha gözler önüne serdi. Anadolu’nun kültürel zenginliklerinden ilham alinarak hazirlanan yarisma, sanatçilarin emeklerini taçlandirdi.

Yarisma sanatin ve sanatçinin toplumdaki önemini vurguladi

Kültürel mirasimizi koruma ve yasatma adina Basaksehir’de düzenlenen bu etkinlikte, sanatçilara verilen destek büyük mutluluk olusturdu. Yarisma, sanatin ve sanatçinin toplumdaki önemini bir kez daha vurgularken, katilimcilar ve izleyiciler tarafindan da büyük begeni topladi. Yarismanin finaline Istanbul Vali Yardimcisi Hüseyin Yilmaz, Basaksehir Kaymakami Ugur Turan, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve AK Parti Basaksehir Ilçe Baskani Sebahatdin Kayas katildi.

Baskan Kartoglu yarismada basarili olan yarismacilara ödüllerini takdim etti. Yarismada hat sanatinda birinciligi Ömer Feyzi Küllüoglu, tezhip sanatinda birinciligi Aynur Sekerci, minyatür sanatinda birinciligi ise Zeynep Akman kazandi.

“Bu sehrin ruhunu tamamlayacagiz“

Basaksehir’de egitim, kültür ve sanat çalismalarinin devam ettigini dile getiren Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Bu sehrin yasam kalitesini nasil olusturduysak, ruhunu da öyle tamamlayacagiz. Bir yandan egitim çalismalari, bir yandan kültürel ve sanatsal çalismalar. Her sey çok iyi gidiyor. Iyi gitmesinin basta en büyük sebebi partneri oldugumuz üniversitelerimiz, hocalarimiz ve kurumlarimiz ve sanatçilarimiz.“ diye konustu.



“Bir sehirde sanat konusuluyorsa o sehir ayakta kalir“

Yarismaya katilan sanatçilara tesekkür eden Baskan Kartoglu, “Bugün ilkini düzenledigimiz bu ödül törenine katilan yaklasik 300 sanatçimiza çok tesekkür ediyorum. Biz gelenekli sanatlarimizin mutlaka ayakta kalmasini istiyoruz. Eger bir sehirde sokakta sanat konusuluyorsa o sehir ayakta kalir. Gelecek senelerde bu ve buna benzer organizasyonlarla yine karsinizda olacagiz.“ dedi.

Kaynak: İHA