Bakan Tekin, 'Oku-Yorum, Yazi-Yorum Projesi Kutadgu Bilig Okumalari Türkiye Paneli'ne Katildi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Keçiören Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen ’Oku-Yorum, Yazi-Yorum Projesi Kutadgu Bilig Okumalari Türkiye Paneli’ne katildi.

Bakan Tekin, 'Oku-Yorum, Yazi-Yorum Projesi Kutadgu Bilig Okumalari Türkiye Paneli'ne Katildi
Bakan Tekin, Keçiören Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen "Oku-Yorum, Yazi-Yorum Projesi Kutadgu Bilig Okumalari Türkiye Paneli"ne katildi.

Tekin, son haftaya girilen 2023-2024 egitim-ögretim dönemi boyunca emek veren herkese tesekkür ederek, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin gençler için hayirlara vesile olmasini diledi. "Oku-Yorum, Yazi-Yorum" ve benzeri projelerin önemine isaret eden Tekin, panele katilan gençlerin konuya iliskin degerlendirmelerini heyecanla beklediklerini ifade etti.



“Insallah güzel sonuçlar elde ederiz”

Projenin koordinasyonunun Ortaögretim Genel Müüdürlügünce yürütüldügünü aktaran Tekin, söyle devam etti:

"Bizim bu yil hayata geçirmeyi planladigimiz Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’nin önemli çiktilarindan bir tanesi bu türden etkinlikler olacak. Çocuklarimizin okumalari, okuduklarindan degerlendirmeler analizler yapabilmeleri ve bu okumalarini sonra yazmaya dönüstürebilmeleri bizim arzu ettigimiz çiktilardan bir tanesi. Sadece okuma anlaminda degil, bu haftayi tüm Türkiye genelinde gençlerimizin, çocuklarimizin bir anlamda bir yilin emeklerinin, bir yilin ürünlerinin yansitildigi bir ortam olsun istedik. Bir festival havasinda, bir senlik havasinda olsun istedik. Türkiye’nin her tarafinda okullarimizda ögrencilerimiz, ögretmen arkadaslarimiz bir yil boyunca ürettiklerini paylasiyorlar. Insallah güzel sonuçlar elde ederiz. Dolayisiyla bu ve benzeri projelerimizin devam edecegini ifade etmek istiyorum. Bu yil özellikle bu proje için seçilen baslik, bizim yil içerisinde yürüttügümüz Türkçemizle alakali projenin de tamamlayicisi oldu."

Velilelere "yaz tatili" için çagri

Bakan Tekin, yaz tatili dolayisiyla velilere yönelik mesaj verdi. Çocuklarin egitiminde veli davranislarinin da önemli oldugunun altini çizen Tekin, ebeveynlere su çagriyi yapti:

"Gelin bu yaz hep beraber bu yükün hepimizin üstünde oldugunu, egitim-ögretim sürecimizin daha nitelikli hale gelmesinin saglanmasinda hepimizin payi oldugunu düsünelim. Ögretmen arkadaslarimiza, okullarimiza, ögrencilerimize sizler de yardimci olun. Siz üstünüze düseni yaptiktan sonra hatalarimiz, kusurlarimiz varsa gelin onu bize söyleyin. Önce kendi üstümüze düsen sorumluluklari yapalim, ebeveyn olarak."

Bakan Tekin, ögrencilerden, velilerine "Hadi beraber kitap okuyalim, hadi beraber cep telefonlarimizi, bilgisayarlarimizi, televizyonlari kenara koyalim, beraber bir sey yapalim" seklinde iletisim kurmalarini önerdi.
Kaynak: İHA