Ayse Ates, Yeniden Refah'in Lideri Erbakan Ile Görüsecek

Suikast sonucu öldürülen Sinan Ates’in esi Ayse Ates, Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan ile partinin genel merkezinde görüsme gerçeklestirecek.

Ayse Ates, Yeniden Refah'in Lideri Erbakan Ile Görüsecek
Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Suat Kiliç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantisinin ardindan gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

"Ayse Ates’in genel baskanimiza ziyaret yarin gerçeklesmis olacak"

Kiliç, suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocaklari Baskani Sinan Ates’in esi Ayse Ates’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile görüsmesini olagan bir gelisme olarak degerlendirdiklerini belirterek, “Merhum Sinan Ates’in esi Ayse Ates Hanim’in Genel Baskanimiz Fatih Erbakan Bey’den de bir görüsme talebi oldu. Genel Baskanimiz görüsme talebine olumlu yanit verdi ve Ayse Ates’in genel baskanimiza ziyareti yarin Yeniden Refah Partisi Genel Merkezinde gerçeklesmis olacak” ifadelerini kullandi.

Kiliç, Ayse Ates’in bir hak arayisi içerisinde oldugunu ve yasalarin çizdigi sinirlar çerçevesinde bireylerin haklarinin saglanmasi gerektigini ifade etti.



Küreselcilerin en fazla seslendirdigi konulardan bir tanesi

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in ’Iklim Ekonomisi Sürdürülebilirlik Finansmani Zirvesi’nde yaptigi konusmada, “Karbon saliniminin, ayak izinin vergilendirilmesi gerekiyor. Dolayisiyla ciddi bir çaba gerekiyor” ifadesini degerlendiren Kiliç, sunlari kaydetti:

“Küreselcilerin son yillarda en fazla seslendirdigi konulardan bir tanesi. Neredeyse isi dünya genelindeki büyükbas hayvanlari itlaf etmeye, öldürmeye kadar vardirdilar. Büyükbas hayvanlarin gaz salinimlarindan dolayi ozon tabakasinin delinecegini, bundan dolayi yeryüzünün isinacagini, iklimin degisecegini ifade ediyorlar.”

"Israil’in Gazze’ye yagdirdigi bombalar delmiyor da hayvanlar mi deliyor?"

Kiliç, konusmasini söyle sürdürdü:

“Sanayi kuruluslari, nükleer santraller, otomobiller, uçaklar, savaslar, Israil’in Gazze’ye yagdirdigi bombalar, misket bombalari, ozon tabakasini delmiyor da büyükbas hayvanlarin gaz salinimlari mi deliyor? Bunu anlamak ve anlamlandirmak mümkün degil. Karbon ayak izini vergilendirmeyle ilgili bir kanun teklifi getirmemelerini diliyorum. Getirmeleri halinde en net muhalefeti yapacagimizi bilmelerini istiyorum. Mecliste de milletvekillerimiz ile yetmedigi yerde toplumsal kamuoyunu da harekete geçirmek suretiyle Yeniden Refah Partisi olarak karbon ayak izi konusundaki nüanslari toplumumuza anlatacagiz.”

Iklim krizi olarak adlandirilan konularla ilgili bilinmeyenleri toplumun geneliyle paylasacaklarini da aktaran Kiliç, “Burada amaç gida dagilimindan esit pay alamayanlari daha da gidasiz birakmak. Deyim yerindeyse açliga mahkum etmektir. Küresel efendilerin dünyadaki milyarlarca insani geçim kaynaklarindan yoksun birakma projelerine ortak olmayacagiz. Kimsenin de ortak olmasini arzu etmeyiz.” Ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA