Arnavutköy'de Hayvanlarini Otlatirken Yarali Sahin Buldu

Arnavutköy’de, hayvanlarini otlatmak için çayirlik alana giden kisi, kanadi kirilmis yarali bir sahin buldu. Vatandas tarafindan temizlenip beslenen kus, daha sonra Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’ne teslim edildi.

Arnavutköy'de Hayvanlarini Otlatirken Yarali Sahin Buldu
Arnavutköy’de yasayan Bahattin Özgün, sabah saatlerinde hayvanlarini otlatmak üzere çayirlik alana gitti. Bu sirada orada kanadi kirilmis yarali bir sahine rastladi. Yarali sahini alan Özgün onu ahirina getirerek ilk bakimini yapti. Özgün, ardindan Arnavutköy Belediyesi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, sahini alarak ilk tedavisini gerçeklestirdi. Ardindan, yirtici kus tedavisinin tamamlanmasi için Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü’ne teslim edildi. Yirtici kusun tedavisinin tamamlanmasinin ardindan dogaya salinacagi ögrenildi.

Belediye yetkilileri, Bahattin Özgün’e duyarliligindan dolayi tesekkür ederken, vatandaslarin benzer durumlarda vakit kaybetmeden görevlilere haber vermelerinin önemini vurguladi.

“Tedavi edilip ve dogaya birakilacak”

1992 yilindan beri Arnavutköy’de hayvancilikla ugrastigini söyleyen Bahattin Özgün, “Hayvanlari otlatirken bir sahin bulduk. Yarali ve kanadi kirik. Arnavutköy Belediyesi ekiplerine haber verdik. Ben buldugumda baygin bir haldeydi. Yikadik. Su, yemek verdik. Su an durumu biraz daha iyi. Arnavutköy’de ilk defa görüyorum. Belediye ekipleri alip tedavi edecek ve dogaya birakilacak. Sanirim nesli tükenmek üzere o yüzden çok degerli hayvanlar. Vatandaslarimiz da görürlerse ekiplere haber vermeliler” dedi.

Kaynak: İHA