Antalya'da Kurban Bayrami Öncesi Usta Kurban Kesimciligi Egitimi

Antalya’nin Serik ilçesinde Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlikte, vatandaslara kurban kesim egitimi verildi. Egitimde, veteriner hekim tarafindan hayvan saglik kontrolleri ve kesim öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatildi. Ayrica, imam hatip tarafindan katilimcilara dini kurallar hakkinda bilgi verildi ve kasap tarafindan uygulamali olarak kurban kesimi gösterildi.

Antalya'da Kurban Bayrami Öncesi Usta Kurban Kesimciligi Egitimi
Serik’te Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlikte, vatandaslara kurban kesim egitimi verildi.

Veteriner hekim Serafettin Sahin, "Antalya Büyüksehir Belediyesi veteriner hekim görevlisiyim. Ilçe tarima bagli olarak çalismaktayiz. Burada kursiyerlerimize pratik amaçli küçükbas hayvan kesiminde büyükbas hayvan kesimi hakkinda uygulamali egitim yapmaktayiz. Insallah bu kursiyerlerimiz için yararli olmustur ve amacina ulasmistir. Her yil Halk Egitim Müdürlügümüz tarafindan açilan kurslardadir. Uygulamali egitimi mezbahamizda vermekteyiz. Daha sonra hak eden kursiyerlerimiz sertifikalarini veriyoruz. Hayatlarinda bunu uygulamalari için kendilerine yardimci olmaya çalisiyoruz" dedi.

Kursiyer Ali Ihsan Çakirer, “Emekli olduktan sonra hobi amaçli alarak halk egitim merkezinin açtigi kursa müracaat ettim. Dini vecibelerin yerine getirirken eksiksiz getirelim diye böyle bir firsati kaçirmak istemedim. Hem kendi kurbanimizi keselim, hem konu komsu akrabamizin kurbanini keselim. Yardimci olalim diye böyle bir kursa istirak ettik. Öncelikle is kazasi mevzuatini ögrendik. Sonra dini vecibeleri nasil yerine getirilecegi konusunda bilgiler aldik. Daha sonra kurbanin nasil kesilecegini ve nasil müdahale edilecegini gördük. Bizim için çok güzel bir egitim oldu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA